Izvor: Kurir.rs
23.02.2023 u 10:53
0

PRIDNJESTROVLJE PRED EKSPLOZIJOM I OTVORENIM SUKOB: Posle ćutanja oglasila se i Moskva, znamo za plan invazije!

Ministarstvo odbrane Rusije pomno prati situaciju na granici Ukrajine i Pridnjestrovske Moldavske Republike i spremno je da odgovori na sve promene situacije, stoji u saopštenju.

Napetost u Pridnjestrovlju postaje sve veća i veća.

VETROVI RATA MOLDAVIJI SVE BLIŽI, SVI STREPE: Premijer Rečean: „Ruske trupe iz Pridnjestrovlja moraju da odu!“

Dok se ukrajinska vojska približava granica ove oblasti koju čuva kontingent od 1.500 ruskih vojnika sa dva najveća vojna skladišta na istoku Evrope, posle nekoliko dana tiše oglasilo se i Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštenjem.

„Kijevski režim u bliskoj budućnosti sprema oružanu provokaciju protiv Pridnjestrovske Moldavske Republike, koju će izvesti jedinice oružanih snaga Ukrajine, uključujući i nacionalističku formaciju „Azov“. Kao izgovor za invaziju, planira se izvođenje navodne ofanzive ruskih trupa sa teritorije Pridnjestrovlja. Da bi to učinili, ukrajinski diverzanti koji učestvuju u insceniranoj invaziji biće obučeni u uniforme Oružanih snaga Ruske Federacije.

Ministarstvo odbrane Rusije pomno prati situaciju na granici Ukrajine i Pridnjestrovske Moldavske Republike i spremno je da odgovori na sve promene situacije, stoji u saopštenju.

S druge strane ruski vojni analitičar Jurij Podoljaka naveo je da i on ima saznanje da Kijev sprema napad na Pridnjestrovlje i obratio se moldavskom narodu sa porukom da ih predsednica Maja Sandu uvlači u rat sa Rusijom, kao i da će Pridnjestrovlje biti napadnuto sa obe strane i sa moldavske i sa ukrajinske strane.

Njegova procena je da će tamošnje snage koje broje 5.000 ljudi moći da izdrže najviše da do tri dana i da gledajući sutuaciju na terenu Pridnjestrovlje nema šanse da se odrbani.

„Ali kad ruska vojska oslobodi Odesu, vratiće se i u Tiraspolji i Kišinjev. Samo to imajte na umu naveo je Podoljaka, inače Ukrajinac koji je prebegao na stranu Rusije mnogo pre nego što je počela invazija.“

Lider proruske opozicije i bivši predsednik Moldavije Igor Dodon inače lider Socijalističke partije izjavio je da će svaki korak Ukrajine prema Pridnjestrovlju biti akt agresije na Moldaviju.

Bivši savetnik Volodimira Zelenskog Aleksej Arsetovič rekao je da će ukrajinska vojska zauzeti Pridnjestrovlje za dva do tri dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter