Izvor: Bsc happy portal
05.02.2023 u 11:51
0

PRIGOŽIN DOČARAVA SITUACIJU U ARTJOMOVSKU: „Ukrajinci bacaju u borbu sve više vojnih jedinica regrutovanih od mobilisanih snaga!

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke.

Žestoke borbe u Artjomovsku idu za svaku zgradu, rekao je osnivač „Vagner grupe” Jevgenij Prigožin.

PRIGOŽIN ODGOVORIO NA POZIV UKRAJINSKIM VLASTIMA: „Ne dolazim u Kijev!“

Prigožin je precizirao da ukrajinska vojska nastavlja da drži pozicije u severnom, južnom i istočnom delu grada.

Jedan od boraca Vagner grupe rekao je danas da na jugu Artjomovska Oružane snage Ukrajine bacaju u borbu sve više vojnih jedinica regrutovanih od mobilisanih Ukrajinaca.

Prema njegovim rečima, u ovom delu naselja vode se teške urbane borbe.

Artjomovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke. Ovo je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu. U gradu se vode teške borbe. Igor Kimakovski, savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Denisa Pušilina, rekao je u petak za RIA Novosti da su Oružane snage blizu operativnog opkoljavanja grada. Sada se ruska vojska učvrstila na istočnim granicama, a artiljerci kontrolišu sve prilaze naselju.

Kako je Prigožin ranije objasnio, cilj oslobađanja Artemivska je sprečavanje ofanzivnih dejstava ukrajinskih trupa „u bilo kom pravcu“, pošto Kijev mora da upotrebi sve svoje borbeno spremne jedinice za odbranu grada. Od 24. februara u Ukrajini se odvija specijalna vojna operacija. Vladimir Putin je to nazvao krajnjim ciljem oslobođenja Donbasa i stvaranja uslova koji garantuju bezbednost Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter