Izvor: Sputnjik
13.03.2023 u 08:24
0

UKRAJINA REGRUTUJE ŽENE: Iznad Belgorodske oblasti oborene četiri rakete – Teška situacija u Bahmutu, oglasio se Prigožin

Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 383. Iznad Belgorodske oblasti oborene su četiri rakete. Kijev regrutuje žene sa hemijskim i biološkim obrazovanjem. Ruske snage uništile su ukrajinsku haubicu „Gvozdika“. Italijanski vicepremijer Antonio Tajani izjavio da zapadni saveznici Kijeva nikad nisu razmatrali slanje vojnog kontingenta u Ukrajinu.

Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) privela je stanovnicu Habarovska i aktivistu pokreta „Jamifurgal“ za veleizdaju zbog finansiranja Oružanih snaga Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju FSB, žena je prebacivala novac za nabavku oružja, municije i uniforme za ukrajinske vojnike.

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je u Poltavskoj, Harkovskoj, Dnjepropetrovskoj i Sumskoj oblasti Ukrajine i delovima Zaporoške i Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

RUSKI LANCET UNIŠTIO BRITANSKI STORMER: Oklopno vozilo ne može protiv ruske bespilotne letelice! (VIDEO)

Ukrajinske vojne službe pojačale su regrutaciju žena za slanje na front, prednost imaju hemičari, biolozi i veterinari, izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

On je objasnio da je, osim tradicionalnih vojnih specijalnosti, povećana potražnja za onima koji imaju civilno obrazovanje iz oblasti hemije, biologije, biotehnologije i veterine.

-Žene koje su potpisale ugovor odmah se regrutuju za vojnu službu… Poželjna starost je od 22 do 45 godina -dodao je Maročko.

Iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti aktiviran je sistem PVO. Oborene su četiri rakete, jedna osoba je povređena, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

OVO SU DESET PRAVILA PROPAGANDE KOJE KORISTI UKRAJINA: Mi ne želimo da ratujemo, samo se branimo!

Gladkov je na svom Telegramu napisao da postoje oštećenja od fragmenata raketa na dve privatne kuće i dodao da su hitne službe otišle na lice mesta.

Kijev nastavlja da šalje sve više rezervi u Artjomovsk (ukrajinski Bahmut), izjavio je osnivač grupe „Vagner“ Evgenije Prigožin.

-Situacija u Bahmutu je teška… Što smo bliže centru grada, bitke su teže, više artiljerije puca nas, više tenkova. Ukrajinci ubacuju beskrajne rezerve, ali mi idemo napred…-rekao je Prigožin, prenosi njegova pres služba na Telegramu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter