Izvor: Tanjug
03.06.2023 u 20:15
2

„KREMLJ ŽELI DA SE SUKOBIMO SA ČEČENIMA“: PRIGOŽIN OSUO PALJBU PO ŠOJGUU I MOSKVI

Osnivač ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio je danas da različite frakcije u Kremlju uništavaju državu tako što pokušavaju da poseju seme razdora između njega i čečenskih boraca.

 – Opasne igre su postale uobičajena pojava u kulama Kremlja. One jednostavno uništavaju rusku državu – poručio je Prigožin.

On nije naveo na koje frakcije Kremlja konkretno misli, ali je rekao da će one nastaviti sa svojim pokušajima da šire neslogu, te da će za to morati da plate.

UPRKOS KIŠI ČELIKA: KIJEV ZAPOČINJE KONTRAOFANZIVU?

Prigožin je rekao da je rešen sukob između njega i Čečena koji se takođe, uz rusku vojsku, bore u Ukrajini.

On je istakao da bi svaka bitka između specijalnih snaga čečenskog lidera Ramzana Kadirova „Ahmat“ i „Vagnera“ rezultirala ozbiljnim krvoprolićem, ali da nema sumnje ko bi pobedio.

Osnivač Vagnera je ponovo izrazio bez zbog trenutnog stanja na terenu i ukazao na krivicu ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova.

Ministarstvo odbrane nije u stanju da uradi bilo šta jer de fakto ne postoji. Ono je u haosu – poručio je Prigožin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„KREMLJ ŽELI DA SE SUKOBIMO SA ČEČENIMA“: PRIGOŽIN OSUO PALJBU PO ŠOJGUU I MOSKVI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter