Izvor: dnevnik.hr
15.05.2023 u 11:11
0

PRIGOŽIN ZABIO NOŽ U LEĐA PUTINU: „Otkriću gde će ruske trupe da napadnu!“

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin rekao je da će ukrajinskoj vojsci otkriti gde ruske trupe treba da napadnu ako povuku svoje snage iz opkoljenog grada Bahmuta, gde su Vagnerovi plaćenici pretrpeli velike gubitke.

Krajem januara, dok su njegove plaćeničke snage ginule u bici za grad Bahmut, vlasnik Vagner grupe Jevgenij Prigožin uputio je Ukrajini specijalnu ponudu. Prigožin je rekao da će, ako ukrajinski komandanti povuku svoje vojnike iz oblasti oko Bahmuta, Kijevu dati informacije o pozicijama ruskih trupa, koje bi Ukrajina mogla da iskoristi za napad – navodi se.

Prigožin je taj predlog preneo svojim kontaktima u ukrajinskoj vojno-obaveštajnoj administraciji, sa kojima je održavao tajnu komunikaciju tokom rata, otkrile su američke obaveštajne službe. Prigožin se nedeljama raspravlja sa ruskim vojnim komandantima, za koje tvrdi da nisu uspeli da opremi i snabde svoje snage. Ali on je i dalje saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, koji bi Prigožinovu ponudu da razmeni živote Vagnerovih boraca za ruske vojnike mogao smatrati izdajom.

KARIĆ ZA HAPPY TV: „Vodio sam Iva Josipovića u Beograd na vodi“ Evo šta je rekao

Ministaru odbrane Rusije Sergej Šojguu je rekao: „Dođite u Bahmut, imate puno ratnog iskustva“: Brutalno se rugao ruskom ministru, posle ovoga – nema nazad.

Jevgenij Prigožin Prigožin je poznat po takvim izjavam, jedna od njih je bila upućena i predsednik Makronu: „Kleštima ćemo da vam izvučemo zube iz tih odvratnih usta.

Dokument koji je procureo ne objašnjava koje pozicije ruskih trupa je šef Vagnera ponudio da otkrije. Dva ukrajinska zvaničnika potvrdila su da je Prigožin imao nekoliko razgovora sa ukrajinskom obaveštajnom službom, poznatom kao HUR. Jedan zvaničnik je rekao da je Prigožin više puta davao ponudu za Bahmuta, ali da ju je Kijev odbijao jer mu zvaničnici nemaju poverenja i smatraju njegove predloge neiskrenim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter