Izvor: Sputnjik
02.01.2023 u 08:10
0

PRIŠTINSKE VLASTI VODE POLITIKU ESKALACIJE, OSLANJAJU SE NA PODRŠKU SAD I EU: Gruško izjavio da sa zabrinutošću prate situaciju na KiM

Zapadne zemlje treba da primoraju Prištinu da odustane od militantnih planova

Vlasti nepriznatog Kosova idu ka eskalaciji, zapadne zemlje treba da izvrše pritisak na Prištinu i nateraju je da odustane od militantnih planova i ispuni svoje obaveze, izjavio je za medije zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

– Sa velikom zabrinutošću pratimo razvoj situacije na Kosovu i oko njega. Vidimo da kosovske „vlasti“ vode politiku eskalacije, a očigledno je da se oslanjaju na podršku, otvorenu i skrivenu, svojih pokrovitelja, pre svega sa strane Evropske unije i Vašingtona – rekao je Gruško.

MINISTAR DAČIĆ PORUČIO: „Nastavljamo borbu za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i u 2023.godini“

Prema njegovim rečima, „svi oni koji utiču na politiku ponašanja Kosova treba da na njega izvrše pritisak u pravcu iznalaženja političkog rešenja“.

– Pre svega, da primoraju Prištinu da odustane od svojih militantnih planova koji su ispunjeni destabilizacijom Balkana i ispuni sve ranije preuzete obaveze koje proizilaze iz Briselskog sporazuma, a koje predviđaju stvaranje zajednice srpskih opština kao centralnog elementa u rešavanju kosovskog problema – zaključio je Gruško.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio za „Velt“ da na Kosovu žele da povećaju broj vojnika NATO-a „zarad jačanja mira i bezbednosti u celom regionu Zapadnog Balkana“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter