Izvor: Sputnik Srbija
10.08.2022 u 21:33
0

PRIVREMENI KOORDINAROR O PRETNJAMA UKRAJINSKIM BRODOVIMA SA ŽITOM: Za sada nema problema sa bilo kojim brodom, nije bilo obaveštenja ni o kakvim plutajućim pretnjama

Zajednički koordinacioni centar (ZKC) u Istanbulu do sada nije dobijao nikakve informacije o bilo kakvim pretnjama po brodove, koji plove u okviru Prehrambenog sporazuma, izjavio je privremeni koordinator ispred Ujedinjenih nacija u ZKC u Istanbulu Fred Keni.

„Za sada nismo imali nikakvih problema sa bilo kojim brodom, takođe nije bilo obaveštenja ni o kakvim plutajućim pretnjama“, istakao je on, odgovarajući na pitanje postoji li opasnost od mina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

KIJEV SPREMA KAZNENU EKSPEDICIJU U HARKOVU: Slaće Službe bezbednosti kako bi identifikovali građane lojalne Rusiji koje planiraju da muče

Istovremeno, on je na onlajn brifingu naglasio da u slučaju nastanka opasnosti po brod, Centar može da sugeriše plovilu da se zaustavi ili okrene.

Koordinator UN je još naglasio da Centar za sada nije otkrio na brodovima, koji prevoze hranu iz Ukrajine, bilo kakva kršenja uslova Prehrambenog sporazuma.

Keni je ocenio da je cilj koji podrazumeva da se iz Ukrajine pomorskim putem može izvesti dva do pet miliona tona hrane za mesec dana u okviru Prehrambenog sporazuma ostvariv.

S druge strane, ukrajinsko Ministarstvo infrastrukture saopštilo je da je od početka specijalne operacije, drugi strani brod uplovio u luku Černomorsk u Odeskoj oblasti radi utovara žita.

Navodi se da je u pitanju „OSPREJ S“. koji treba da preuzme 30 hiljada tona kukuruza.

Šestog avgusta u luku Černomorsk stigao je brod „FULMAR S“ prvi brod od početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini.

U Istanbulu su 22. jula potpisani multilateralni sporazumi o ukidanju ograničenja na isporuku za izvor ruskih proizvoda i pomoći Rusije pri izvozu ukrajinskog žita. Sporazum koji su potpisali predstavnici Rusije, Turske, Ukrajine i UN predviđa izvoz ukrajinskog žita i đubriva preko Crnog mora iz tri luke, uključujući Odesu.

Ministar odbrane Turske Hulusi Akar objavio je 27. jula da je počeo sa radom koordinacioni centar za žito u Istanbulu. Delatnost centra čije sedište je na turskom Univerzitetu Ministarstva odbrane koordinisaće Ujedinjene nacije. U sastavu centra su predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter