Izvor: Kurir.rs
01.03.2023 u 08:40
0

OVA ODLUKA DONOSI PROMENE: Finska danas glasa o zakonu koji ubrzava put u NATO!

Očekuje se da će ovaj zakon biti izglasan bez problema. Predsednik Finske Sauli Ninisto je prošle nedelje rekao da će potpisati ovaj zakon, ali da to "iz praktičnih razloga" može da sačeka do aprilskih izbora.

Finski poslanici će danas popodne glasati o zakonu koji bi omogućio njihovoj zemlji da ubrza proces pristupanja NATO.

FINSKA GLASA O ULASKU U NATO: Počela parlamentarna rasprava, nemaju vremena da čekaju Šveđane!

Ako ovaj zakon bude usvojen, Finska može da reaguje brzo i u slučaju da očekivane ratifikacije Turske i Mađarske dođu u trenutku kada Finska još ne bude imala formiranu vladu posle aprilskih parlamentarnih izbora.

Očekuje se da će ovaj zakon biti izglasan bez problema. Predsednik Finske Sauli Ninisto je prošle nedelje rekao da će potpisati ovaj zakon, ali da to „iz praktičnih razloga“ može da sačeka do aprilskih izbora.

Usvajanje ovog zakona ne znači da će Finska automatski ući u NATO kada Turska i Mađarska ratifikuju njeno pristupanje ovoj organizaciji, ali donosi krajnji rok do kog će Finska čekati na susednu Švedsku da istovremeno uđu u NATO.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter