Izvor: Alo.rs
15.01.2023 u 12:54
0

PRONAĐENO 80 KG EKSPLOZIVA: Sprovedena „kontrolisana detonacija“ ostatka rakete

Moldavske vlasti saopštile su da su specijalni timovi izvršili "kontrolisanu detonaciju" eksploziva koji su otkriveni u delovima sela na severu zemlje, u blizini granice sa Ukrajinom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Moldavije navelo je da je na licu nesta pronađeno oko 80 kilograma eksploziva, u ostacima rakete kod sela Larga.

Jedinice za uklanjanje eksplozivnih naprava iz moldavskog MUP i ministarstva odbrane zajednički su otklonile opasnost, a vlasti su proširile bezbednosnu zonu oko ostataka rakete, dodalo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

PRONAĐENI OSTACI RAKETA U MOLDAVIJI NA GRANICI SA UKRAJINOM: Granična policija obezbeđuju perimetar

Ministarstvo nije navelo kada je raketa ispaljena i ko je to učinio, ali je istaklo da je to posledica ruskih vazdušnih napada na Ukrajinu i da su o svemu informisane ukrajinske vlasti.

– Svi dokazi koji su prikupljeni kao deo istrage biće prosleđeni, kako je i dogovoreno, specijalnom tužilaštvu, ističu u MUP.

Moldavska premijerka Natalija Gavrilita reagovala je na incident u subotu, tako što je osudila najnovije ruske napade na Ukrajinu i izrazila ogoršenost zbog nepoštovanja suvereniteta Moldavije, pošto je još jednom narušen njen vazdušni prostor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo je treći incident ovakve vrste koji je podigao uzbunu u Moldaviji. Kako navodi AP, krajem oktobra, ruski projektil je pao kod pograničnog grada Naslavčea, a prošlog meseca ostaci rakete su pronađeni u voćnjaku u drugom gradu u blizini granice sa Ukrajinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter