Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 22:38
1

NA ULICAMA FRANCUSKE PREKO 368.000 LJUDI: Policija se sukobila sa demonstrantima – uništeni automobili, demolirani izlozi… (FOTO)

Demonstranti su i danas u celoj Francuskoj izašli na nove proteste protiv planirane reforme penzionog sistema koju predlaže predsednik Emanuel Makron, ali odziv je bio manji nego što se očekivalo, javlja Rojters.

HILJADE LJUDI NA ULICAMA PRAGA: „Stop ratu, stop NATO! Dosta nam je Fiale!“- demontstranti tražili ostavku vlade Petra Fiale

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske, na ulice je danas izašlo 368.000 ljudi, a vlasti su očekivale da će na današnjim protestima učestvovati oko milion ljudi.

Policija se u Parizu i drugim gradovima sukobila sa osobama koje su izazivale nerede, uništavale autobuske stanice, uličnu rasvetu i palile gomile smeća, navodi agencija AP.
Pariska policija je saopštila da je uhapsila 32 osobe zbog učešća u neredima.

Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

JAPAN SE SEĆA TRAGEDIJE KOJA GA JE ZAUVEK PROMENILA: Obeležena 12. godišnjica od nuklearne katastrofe u Fukušimi

Najveći odziv demonstarnata je zabeležen u utorak, kada je prema podacima francuske Vlade protestovalo 1.280.000 ljudi.

Predsednik Makron insistira na reformi kojom bi se odlazak u penziju podigao sa 62 na 64 godine, navodeći da je takva odluka od vitalnog značaja kako bi se izbegao kolaps državnog penzionog sistema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NA ULICAMA FRANCUSKE PREKO 368.000 LJUDI: Policija se sukobila sa demonstrantima – uništeni automobili, demolirani izlozi… (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter