Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 19:17
1

NAKON STRAŠNE DRAME STIŽE I EPILOG: Demonstranti u Moldaviji se usaglasili oko ultimatuma u VLADI!

Moldavska opozicija od prošlog leta gotovo svake nedelje organizuje protestne akcije.

Protestni skup pod nazivom “Pokret za narod“ u Kišinjevu završen je tako što su se demonstranti usaglasili oko teksta rezolucije kojom se od moldavske vlade zahteva da plati račune za grejanje i struju.

MOLDAVIJA PONOVO TUŽAKA MOSKVU: Molimo SAD za pomoć

„Zahtevamo da vlasti plate sve račune za gas, struju i toplotu za sve građane zemlje za tri zimska meseca. Ovo je naš ultimatum. Dajemo vladi 24 sata da sprovede naše zahteve“, rekla je potpredsednica opozicione stranke Šor, Marina Tauber.

Ranije danas tokom protesta uhapšena su 54 demonstranta, uključujući 21 maloletnika, saopšteno je iz Generalnog policijskoj inspektorata te zemlje. Tauber rekla je na mitingu da je među privedenima i počasni predsednik stranke Valerij Klimenko.

Policija je optužila demonstrante za kršenje zakona o okupljanjima i za agresivnost prema policajcima.

Kako se navodi, demonstranti su tokom protesta uzvikivali “Dole diktatura“, kao i „Dole predsednica Maja Sandu“. U Moldaviji je poslednjih godinu dana na snazi vanredna situacija, koja je uvedena nakon početka sukoba u Ukrajini, što podrazumeva zabranu masovnih okupljanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAKON STRAŠNE DRAME STIŽE I EPILOG: Demonstranti u Moldaviji se usaglasili oko ultimatuma u VLADI!”

  1. До победе! Поддршка народу Молдавије у протестима! Нико нормалан не жели да плаћа америчко оружје, којим се коље брат са братом! Јелоустоне, пробуди се!!!

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter