Izvor: BSC HAPPY
01.02.2023 u 18:11
0

Prvi čovek NATO Jens Stoltenberg posetio Japan: „Danas isporučeno oružje Ukrajini može stvoriti uslove za sutrašnje mirno rešenje!“

Isporuka oružja Ukrajini može stvoriti uslove za mirno rešenje sukoba u budućnosti, stav je generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, koji boravi u poseti Japanu.

Prema njegovom mišljenju, za „mirno rešenje sukoba” putem pregovora uz očuvanje Ukrajine kao „suverene i nezavisne” države, Kijevu je „neophodno pružiti vojnu pomoć”. Danas isporučeno oružje može stvoriti uslove za sutrašnje mirno rešenje“, dodao je Stoltenberg.

On je takođe izrazio mišljenje da u vezi sa sukobom u Ukrajini „treba da budemo spremni na dugi rok“, pošto alijansa ne vidi znakove da se Rusija „sprema za mir“.

S tim u vezi, generalni sekretar je rekao da NATO treba da nastavi da pomaže Ukrajini, koja je već videla „nivo podrške bez presedana“. Prema njegovim rečima, „ova podrška svakodnevno menja situaciju na ratištu“.

„NJEGOVA IZJAVA JE APSURDNA“ Zaharova oštro o Makronu: Odbijam da verujem da odrastao čovek može imati takvu logiku!

Kao odgovor na odluku Moskve da pokrene specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, Zapad je počeo postepeno da uvodi brojne sankcije protiv Ruske Federacije i počeo da isporučuje Kijevu oružje i vojnu opremu u iznosu od nekoliko desetina milijardi dolara.

Ruska strana je u više navrata izjavljivala da slanje oružja u Ukrajinu samo dovodi do produžavanja sukoba i njegove eskalacije.

Prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, snabdevanje Kijevom tenkova neće promeniti situaciju u njegovu korist i samo će dovesti zapadne države na novi nivo konfrontacije sa Rusijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter