Izvor: Kurir.rs/Daily Mail
18.01.2023 u 08:09
0

„PUTIN ĆE DANAS DATI VAŽNU IZJAVU O RATU U UKRAJINI“: „Današnji dan smatra se ključnim u ruskoj istoriji, očekuje se veliki govor!“

Vladimir Rogov, član Administrativnog saveta Zaporoške oblasti, najavio je da će ruski predsednik održati govor u sredu. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin će dati „važnu izjavu“ o svojoj invaziji, tvrdi zvaničnik kojeg je imenovala Moskva regionu Ukrajine, inače okupiranim od strane Rusije.

PUTINOVA NAREDBA O KONTROLI IZVOZA ŽITA MORA DA SE POŠTUJE: „Sprečite da sve ode u inostranstvo!“

Vladimir Rogov, član Administrativnog saveta Zaporoške oblasti, najavio je da će ruski predsednik održati govor u sredu.

Obraćanje će biti u sklopu događaja povodom obeležavanja 80 godina od kada su Rusi razbili opsadu Lenjingrada od strane snaga nacističke Nemačke, kada su sovjetske snage uspele da otvore uski kopneni koridor ka gradu 18. januara 1943. godine.

Kao predsedavajući Mi smo zajedno sa Rusijom, Rogov se zalaže da okupirani regioni Ukrajine budu u potpunosti priključeni Ruskoj federaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je to objavio na svom Telegram kanalu, a kasnije su to preneli ruski mediji. Međutim, zvanična izjava Kremlja još nije data.

Ruski zvaničnici često su provocirali Putinove javne nastupe, pre nego što su otkazani u poslednjem trenutku. Ova praksa otežava praćenje Putinovih kretanja i mogla bi da bude taktika upravo u tu svrhu.

Proslavljena 80. godišnjica biće obeležena kada su sovjetske snage uspele da otvore uski kopneni koridor do Lenjingrada, koji se sada zove Sankt Peterburg, tokom Drugog svetskog rata 18. januara 1943. godine.

Nacističke snage su opsedale grad od 8. septembra 1941. do 27. januara 1944. Ali 18. januar 1943. označio je prekretnicu u sovjetskim naporima da razbiju opsadu.

Smatra se ključnim momentom u pobedi Moskve nad nacistima u istočnoj Evropi u Drugom svetskom ratu.

Putin i njegovi saveznici iz Kremlja često su tvrdili da rade na „denacifikaciji” Ukrajine, uprkos tome što su njene tvrdnje da Kijev vodi nacistička vlada neosnovane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter