Izvor: Sputnjik
12.09.2022 u 14:00
0

PUTIN O FINANSIJSKOJ I TEHNOLOŠKOJ AGRESIJI ZAPADA: Ekonomski blickrig protiv Rusije nije uspeo!

Rusija se suočava sa finansijskom i tehnološkom agresijom, ali ekonomski blickrig protiv zemlje nije uspeo, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku o ekonomskim pitanjima.

POZIVAJUĆI SE NA PODATKE EVROPSKE UNIJE: London pokušava da opovrgne Putinove tvrdnje da je stiglo premalo ŽITA u siromašne zemlje!

– Želim još jednom da naglasim da se Rusija samouvereno nosi sa spoljnim pritiscima, odnosno sa finansijskom i tehnološkom agresijom nekih zemalja. Taktika ekonomskog blickriga, naleta na koji su računali, nije proradila, to je već očigledno svima, pa i njima – istakao je ruski lider.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Putin je dodao i da su postupci neprijateljskih zapadnih zemalja protiv Rusije neprofesionalni, impulsivni i nepredvidivi.

– Vidimo da su postupci naših, najblaže rečeno, zlonamernika u poslednje vreme u velikoj meri nepredvidivi i impulsivni. Očigledno su neprofesionalni i zbog toga impulsivni, što znači da treba još više da radimo prema svojoj logici i zadržimo inicijativu – objasnio je on.

On je dodao da dinamika ključnih ekonomskih pokazatelja sugeriše da se ruska ekonomija postepeno stabilizuje.

– Mesečna dinamika ključnih pokazatelja takođe ukazuje na to da se ekonomija postepeno stabilizuje i kreće trajektorijom rasta – precizirao je Putin.

On je primetio da se preduzeća vraćaju u normalan ritam rada.

Ruski lider smatra da bezuslovni prioritet Rusije treba da budu usmerenost na razvoj i realizacija nacionalnih projekata u interesima građana.

On je dodao da je istovremeno neophodno formirati sve uslove za restrukturiranje ekonomije u cilju realizacije velikih tehnoloških projekata i razvoja infrastrukture u regionima.

Putin je takođe ocenio da je proces dedolarizacije neizbežan.

Prema njegovim rečima, budžet Rusije je u boljem stanju, nego što je to slučaj u mnogim zemljama G20 i BRIKS.

– Operativno usvajanje opštih antikriznih mera, ostvarena stabilnost, otpornost ruske ekonomije na spoljne izazove, umnogome su rezultat naše odgovorne makroekonomske politike tokom prethodnih godina, zato je i stanje ruskog budžeta trenutno značajno bolje nego u ekonomijama većine zemalja G20 i kod naših prijatelja u zemljama BRIKS-a – zaključio je Putin.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter