Izvor: Sputnjik
20.03.2023 u 13:42
2

PUTIN OBEĆAO AFRICI BESPLATNO ŽITO! Saopštenje ruskog predsednika sa Foruma „Rusija-Afrika“

Rusija je uvek posebnu pažnju posvećivala, i nastaviće to da radi, saradnji sa afričkim zemljama, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na forumu „Rusija – Afrika“ koji se održava u Moskvi.

-Rusija se zalaže za strateško partnerstvo sa afričkim državama i formiranje globalne agende -istakao je on. Predsednik je siguran da će Afrika postati jedan od lidera novog svetskog poretka koji se trenutno formira.

SI ĐINPING U MOSKVI: Rusija i Kina su stvorile novi model međudržavnih odnosa (VIDEO)

Osvrćući se na prehrambeni sporazum, on je rekao da Rusija insistira na njegovoj punoj realizaciji kako bi se proizvodi slali, ne u bogate zemlje, već u one kojima je hrana potrebna. Do sada je u Afriku otišlo samo 3 odsto ukrajinske pšenice.

On je istakao da Rusija savesno ispunjava svoje obaveze po pitanju snabdevanja Afrike hranom, đubrivima i gorivom.

Putin je obećao da je Rusija spremna da, u slučaju da prehrambeni sporazum ne bude produžen, isporuči planiranu količinu afričkim državama potpuno besplatno.

-Ako ipak odlučimo da ne produžimo ovaj sporazum nakon 60 dana, spremni smo da isporučimo afričkim zemljama sav obim koji je u bio isporučivan ranije potpuno besplatno- rekao je Putin plenarna sednica.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PUTIN OBEĆAO AFRICI BESPLATNO ŽITO! Saopštenje ruskog predsednika sa Foruma „Rusija-Afrika“”

  1. Живео цар Путин.
    ЖИВЕЛА ВЕЛИКА ЦАРСКА ПУТИНОВА РУСИЈА. Русија није Запад и никада неће бити. Никада вас неће предати Западу,верујте !!!

    11
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter