Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 18:09
0

PUTIN PODRŽAO KINESKE IDEJE: „Njihov mirovni plan za Ukrajinu može se koristiti kao rešenje“

Mnoge ideje iz kineskog mirovnog plana za Ukrajinu mogu se koristiti kao osnova za rešenje, kada i Zapad i Kijev budu spremni, saopštio je danas ruski predsednik Vladimir Putin posle razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

– Smatramo da su mnoge odredbe mirovnog plana koji je Kina iznela u skladu sa pristupom Rusije i da se mogu koristiti kao osnova za mirovno rešenje, kada Zapad i Kijev budu spremni“, rekao je Putin.

Istovremeno je napomenuo da na drugoj strani „za sada nema takve spremnosti“ i da se Zapad bori u Ukrajini „do poslednjeg Ukrajinca”.

CARSKA PALATA ZA DVA CARA!: Putin dočekao Sija u Kremlju!

Putin i Si su istakli danas da je „odgovoran dijalog“ najbolji način za stabilno rešavanje ukrajinske krize, preneli su kineski državni mediji.

Prema izveštaju, ruska strana je ponovo potvrdila svoju posvećenost obnavljanju mirovnih pregovora što je pre moguće, nakon završetka razgovora Sija i Putina u Moskvi.

Dve strane su istakle da se za rešavanje ukrajinske krize moraju poštovati „legitimni bezbednosni problemi“ svih zemalja, prenose kineski državni mediji.

Kineski predsednik je saopštio da Peking ima „nepristrasan stav“ o sukobu u Ukrajini i da podržava mir i dijalog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter