Izvor: Kurir.rs/RT
19.12.2022 u 20:35
0

PUTIN POSLAO OŠTRU PORUKU, SVI ZANEMELI : „Rusija ne namerava da pripoji Belorusiju…“

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je danas u jednodnevnu radnu posetu Minsku, gde je razgovarao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.

PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Tiče se dodatnih mera za podršku vojsi, od Krima, a Sevastopolja i Moskovske oblasti se traži jedna stvar!

Putin je ocenio da su belorusko-ruski razgovori u proširenom formatu, koji su održani u Minsku, bili efikasni.

„Čini mi se da je današnji sastanak bio veoma produktivan“, rekao je Putin posle susreta sa Lukašenkom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija i Belorusija dosledno produbljuju ekonomsku integraciju radi poboljšanja životnog standarda građana, izjavio je Putin.

Putin je tom prilikom takođe odgovorio i na „glasine“ o navodnom nastojanju Rusije da pripoji Belorusiju.

„Rusiju ne interesuje da pripoji nikoga. To je danas prosto neprikladno,“ ukazao je on.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, koji se sastao sa beloruskim kolegom Sergejom Alejnikom, rekao je da su razgovori dvojice predsednika potvrdili su kurs ka jačanju nezavisnosti dve zemlje.

„Danas su dva predsednika potvrdila nepokolebljiv kurs ka jačanju naše nezavisnosti, našeg suvereniteta, državne unije“, rekao je Lavrov.

Kako je navela pres-služba Kremlja, planirano je da se razgovara o ključnim pitanjima daljeg razvoja rusko-beloruskih odnosa strateškog partnerstva i savezništva sa akcentom na integracionu saradnju u okviru Savezne države, kao i o aktuelnim temama.

Predsednici će dati prioritet bezbednosnim pitanjima, razmeniti mišljenja o situaciji u regionu i svetu i razgovarati o zajedničkim odgovorima na nove izazove, najavili su ranije iz Kremlja.

U protekle tri godine, svi njihovi sveobuhvatni bilateralni pregovori su se odvijali u Rusiji. Predsednici su takođe komunicirali na samitima u drugim zemljama, ali uglavnom nakratko ili na opštim multilateralnim sastancima.

Putin će posetiti Belorusiju prvi put od juna 2019. godine. Šef ruske države je tokom prethodne posete prisustvovao takmičenjima u boksu i gimnastici u okviru II Evropskih igara, sastao se sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasom Bahom i razgovarao sa sportistima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter