Izvor: Sputnik Srbija
09.11.2022 u 18:33
0

PUTIN POTPISAO UKAZ: Rusija će formirati imidž zemlje koja čuva i štiti duhovne i moralne vrednosti!

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je utvrdio osnove državne politike za očuvanje i jačanje tradicionalnih duhovnih i moralnih vrednosti.

Prema dokumentu, Rusija smatra da su tradicionalne vrednosti osnova ruskog društva.

Pod pojmom „tradicionalne vrednosti“ podrazumevaju se moralne smernice koje formiraju pogled na svet ruskih građana, koje se prenose sa generacije na generaciju, koje čine osnovu ruskog građanskog identiteta i zajedničkog kulturnog prostora zemlje, koje jačaju građansko jedinstvo i koje se na jedinstven način manifestuju u duhovnom, istorijskom i kulturnom razvoju višenacionalnog naroda Rusije.

PUTIN DONEO KONAČNU ODLUKU: Ne ide na G20, Rusija šalje ministra Sergeja Lavrova!

Tradicionalne vrednosti uključuju i „život, dostojanstvo, ljudska prava i slobode, patriotizam, služenje otadžbini i odgovornost za njenu sudbinu, humanizam, visoke moralne ideale,čvrstu porodicu, prioritet duhovnog nad materijalnim, milosrđe, pravednost, istorijsko pamćenje, jedinstvo naroda“ i niz drugih vrednosti.

Kao „pretnje tradicionalnim vrednostima“ navode se delatnost ekstremističkih i terorističkih organizacija i „pojedinačnih medija“, kao i akcije SAD i drugih neprijateljskih zemalja, pojedinih međunarodnih korporacija i nevladinih organizacija, kao i aktivnost pojedinih organizacija i lica na teritoriji Rusije.

Takođe se ističe da destruktivni ideološki uticaj na Ruse postaje pretnja za demografsku situaciju u zemlji.

.Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe se dodaje da „promovisanje netradicionalnih seksualnih odnosa“ spada u sistem vrednosti koji je destruktivan za rusko društvo.

Rusija će na međunarodnoj sceni formirati imidž zemlje koja čuva i štiti ljudske duhovne i moralne vrednosti. Saradnja vlasti i medija treba da postane za očuvanje i jačanje tradicionalnih vrednosti u Rusiji.

Odredbe osnova državne politike Rusije u sferi tradicionalnih vrednosti podležu korekciji najmanje jednom u šest godina. Ukaz stupa na snagu od dana potpisivanja, 9. novembra 2022. godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter