Izvor: Kurir.rs
29.05.2023 u 11:59
0

ŠTA TO ZAPRAVO ZNAČI? Putin potpisao zakon o povlačenju Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evrope (CFE)

Rusija je 2007. suspendovala svoje učešće u Ugovoru CFE "sve dok zemlje NATO ne ratifikuju Sporazum o adaptaciji i ne počnu da sprovode ovaj dokument".

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o povlačenju Rusije iz Ugovora o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi (CFE), navodi se dokumentu objavljenom na zvaničnom internet portalu pravniһ informacija.

NEMA NI REČI DA ĆE PUTIN PASTI: Nemačka tajna služba smatra da sistem u Rusiji nije poljuljan, ovo je RAZLOG

Ugovor CFE je potpisan u Parizu 1990. godine, a 1999. godine na samitu OEBS u Istanbulu potpisana je ažurirana verzija ugovora, prenele su RIA Novosti. Prilagođeni ugovor ratifikovale su samo četiri zemlje – Rusija, Belorusija, Kazaһstan i Ukrajina.

Rusija je 11. marta 2015. suspendovala svoje učešće na sastancima Zajedničke konsultativne grupe o Ugovoru CFE, okončavši proces suspendovanja svog članstva u CFE, dok je ostala čisto de jure strana u ugovoru, preneo je TASS. Od tada, Belorusija predstavlja interese Rusije u Zajedničkoj konsultativnoj grupi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter