Izvor: Kurir.rs
26.01.2023 u 07:28
0

PUTIN VRATIO STARU GARDU GENERALA, USKORO VELIKA RUSKA OFANZIVA: Bukti rat Ukrajini, sledi radikalni potez!

U senci artiljerijskih obračuna i raketnih napada, poslednjih nedelja obe strane sukoba u Ukrajini pripremaju se za intenziviranje kopnenih operacija na proleće.

Komandant ruskih snaga u Ukrajini general Valerij Gerasimov pokušaće da učini nešto radikalno, smatra analitičar Aleksandar Radić.

GERASIMOV OTKRIVA DVE NOVE PRETNJE ZA BEZBEDNOST RUSIJE: Rusku vojsku u naredne tri godine čekaju velike promene

U senci artiljerijskih obračuna i raketnih napada, poslednjih nedelja obe strane sukoba u Ukrajini pripremaju se za intenziviranje kopnenih operacija na proleće.

Dok ukrajinska strana željno iščekuje američke, britanske i nemačke tenkove kako bi krenula u oslobađanje izgubljenih teritorija na istoku i jugu zemlje, ruske trupe u Ukrajini pretrpele su promene u komandnom kadru, što po mnogima znači intenziviranje takozvane specijalne vojne operacije.

Centralizacija komande

Podsetimo, general Valerij Gerasimov, načelnik ruskog generalštaba, na mestu komandanta združenih snaga u Ukrajini zamenio je generala Sergeja Surovikina, koji je imenovan za njegovog zamenika. Imenovanje Gerasimova trebalo bi da donese centralizaciju u komandovanju na celom frontu u Ukrajini, ali i, kako kaže vojni analitičar Aleksandar Radić, da ograniči uticaj privatne plaćeničke kompanije „Vagner“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Glavnu reč ponovo vode generali koji su odavno u sedmoj deceniji života. Preuzeli su kontrolu i smenili s funkcija oficire koji su komandovali vojskom u situaciji kada nisu imali dovoljno ljudi i kada su izvršavali nerealne zadatke. Oni koji su odgovorni za početak rata sada žele da budu zaslužni za njegov završetak. Verujem da im je za to potrebna napadna operacija velikih razmera iz više pravaca – kaže Radić.

Ugledni analitičar smatra i da ruska strana ovaj period koristi kako bi protivnika obmanula po pitanju koncentracije glavnine svojih snaga.

– Upadljivo je da se prikazuju vežbe u Belorusiji, što verovatno može da bude odvlačenje pažnje kako bi Kijev poslao deo trupa na sever. Gotovo je izvesno da će general Gerasimov, novi komandant ruskih trupa, pokušati da izvrši nešto radikalno na frontu – tvrdi Radić.

Naš sagovornik ističe i pitanje uticaja „Vagnera“, privatne plaćeničke jedinice, iza koje stoji Jevgenij Prigožin, kog mediji na zapadu nazivaju „Putinov kuvar“, a navodno je u odličnim odnosima sa šefom Kremlja.

Ponižavanja

– Rukovodstvo ruske armije je poniženo ponašanjem „Vagnera“, iza kog stoje oligarsi koji imaju veliku moć u Rusiji. Oni su otvoreno nipodaštavali vojsku i diskreditovali je kada su ušli u Soledar tvrdeći da su oni najzaslužniji za prvi ruski uspeh na frontu još od avgusta prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter