Izvor: Kurir.rs
01.02.2023 u 11:57
0

PUTIN ŽELI ZAJEDNIČKE CENTRE ZA VOJNU OBUKU SA BELORUSIJOM: U ukazu zadužio ministre da pregovaraju sa Minskom!

Dve zemlje stalno održavaju opsežne vojne vežbe što pothranjuje spekulacije da bi beloruska vojska mogla takođe da se uključi u napad na Ukrajinu

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je danas od svoje vlade da pregovara o formiranju zajedničkih centara za vojnu obuku sa Belorusijom, svojim susedom i retkim saveznikom u podršci ofanzivi protiv Ukrajine.

„PUTIN SPREMA NOVO ORUŽJE I VOJSKU“: Stoltenberg izneo svoje tvrdnje i time pokazao zabrinutost NATO – a!

U ukazu objavljenom danas Putin je zadužio svoje ministre odbrane i spoljnih poslova da pregovaraju sa Minskom o formiranju tih centara. U ukazu nema dodatnih podataka.

Belorusija, koja je saveznica Rusije, služila je kao pozadinska baza za ruske trupe u njihovoj ofanzivi protiv Ukrajine koja je počela 24. februara prošle godine, ali se beloruska vojska do sada čuvala da ne ide u borbe na ukrajinskoj teritoriji.

Sredinom oktobra Belorusija i Rusija objavile su formiranje zajedničkih vojnih snaga, koje prema Minsku imaju čisto „defanzivan“ karakter.

Dve zemlje stalno održavaju opsežne vojne vežbe što pothranjuje spekulacije da bi beloruska vojska mogla takođe da se uključi u napad na Ukrajinu, navodi agencija Frans pres.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter