Izvor: Sputnjik
17.05.2023 u 14:32
0

„UNIŠTIĆEMO SINOVE NACIZMA“: Putinova poruka odjekuje svetom od DANA POBEDE

Tokom specijalne vojne operacije ruski vojnici i komandanti bore se protiv direktnih sledbenika nacizma, naveo je predsednik Rusije Vladimir Putin u poruci ruskim Jevrejima i svima koji slave Dan spasenja i oslobođenja.

 – I mi i buduće generacije treba sveto da čuvamo istorijsku istinu o Drugom svetskom ratu, da budemo svesni do kakvih razornih posledica dovodi bilo kakva tolerancija nacionalizma, anitesimitizma, ksenofobije. Tokom specijalne vojne operacije naši borci i komandanti danas se bore sa direktnim sledbenicima nacizma – rekao je Putin, objavljeno je na sajtu Kremlja.

On je dodao da ovaj datum zauzima posebno mesto u jevrejskom verskom kalendaru i da služi za očuvanje sećanja na podvig vojnika Crvene armije i savezničkih armija u antihitlerovskoj koaliciji koje su spasile jevrejski i druge narode od nacizma.

Praznik Dan spasenja i oslobođenja je zapravo „jevrejski Dan pobede“, pokretni praznik koji se obeležava u čast pobede 9. maja 1945. godine. Praznik je utvrđen tek pre deceniju, ali se slavi u jevrejskim zajednicama širom sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter