Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 20:18
0

Reznikov uveren da u Kijev stižu i borbeni avioni: „Biće i aviona, pitanje je samo kakvih!“

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov rekao je da je uveren da će zapadni saveznici poslati Ukrajini borbene avione.  On je na konferenciji za novinare rekao da je Ukrajina već dobila sve sa svoje liste želja, osim ratnih aviona.

„Biće i aviona, pitanje je samo kakvih“, smatra Reznikov.

SAD je u petak potvrdio da su nove rakete, koje će udvostručiti domet ukrajinskih napada, uključene u američki paket vojne pomoći za Ukrajinu u vrednosti od 2,175 milijardi dolara, čija je svrha pomoć Kijevu u obrani od ruskih snaga.

PUTIN I LUKAŠENKO DOGOVORILI SASTANAK: Razgovarali o daljim koracima, a ovo je ključni cilj dva predsednika

„Ukrajina neće koristiti rakete velikog dometa koje su joj obećale Sjedinjene Američke Države za napad na rusku teritoriju, već će gađati ruske snage samo na okupiranim ukrajinskim teritorijama i spremna je odbiti rusku ofanzivu u februaru“, rekao je Reznikov.

Zapadni saveznici strahuju da bi Kijev mogao projektilima dosegnuti do teritorija Rusije, a to bi vodilo opasnoj eskalaciji sukoba. Rusi su „premestili svoje glavne štabove, komandu, skladišta municije i skladišta goriva 100 kilometara od linije fronta, kako ih mi ne bismo mogli dosegnuti“, kazao je ukrajinski ministar obrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter