Izvor: telegraf biznis
29.03.2022 u 15:47
0

Rusi najavili smanjenje napda na Kijev: Evo kako se to odrazilo na naftu, pšenicu i zlato!

Glavni pregovarač Rusije rekao je da postoji spremnost da se razmotri predsednički sastanak

Nafta je oslabila pošto je Rusija najavila da drastično smanjuje napade na Kijev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U Njujorku je se nafta trguje 7 odsto niže, što je ispod 100 dolara za barel.  Moskva je saopštila da će oštro prekinuti vojne operacije u blizini ukrajinske prestonice Kijeva, iako su trupe tamo već nedeljama.

Glavni pregovarač Rusije rekao je da postoji spremnost da se razmotri predsednički sastanak Putina i Zelenskog. Kijev je dugo tražio direktne razgovore, dok se Moskva opirala da se obaveže na Putinovo učešće.

„Povećavaju se nade da će pregovori između Rusije i Ukrajine na kraju dati neke rezultate“, rekao je Hans Van Klif, viši ekonomista za energetiku u ABN Amro. „Ili drugim rečima, da snabdevanje ruskom naftom neće biti teže pogođeno“.

Nafta je pogođena divljim kolebanjima poslednjih nedelja, jer se likvidnost smanjuje. U ponedeljak je izbrisano skoro 8 dolara po barelu, dok su ogromne promene cena od utorka još jedan pokazatelj problema likvidnosti sa kojima se trenutno suočava nafta. Neznatno je pala cene pšenice, aluminijuma i zlata.

Kijev je pre sastanka rekao da se nada da će obezbediti prekid vatre i barem privremeno zaustaviti rat u Ukrajini, ali su se na početku pregovora obe strane u velikoj meri razišle oko spornih pozicija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter