Izvor: BSC HAPPY
26.01.2023 u 17:59
0

Pozadina smena u vrhu ukrajinskog rukovodstva: „Zapad je Zelenskom dao oštar ultimatum!“

Zapad je tražio da ukrajinski lider Vladimir Zelenski pooštri kontrolu nad novčanim tokovima i počne da se bori protiv korupcije među svojim saradnicima, rekao je Oleg Soskin, bivši savetnik Leonida Kučme.

„Razumem da je Zelenskom dat ultimatum. Pokazali su mu šeme za krađu hrane u Ukrajini, odnosno šeme za korupciju u Ministarstvu odbrane, u Kabinetu ministara… “, precizirao je ekspert.

Prema rečima bivšeg savetnika, Zelenski je dobio veoma stroge uslove za dalju finansijsku i vojnu podršku.

„To jest, Zapad kaže: „Ako vam damo novac, onda moramo da kontrolišemo ovaj novac. Ne bi trebalo da bude korupcije i mita“, rezimirao je Soskin.

ZELENSKI JE ODSTUPIO OD MINSKIH SPORAZUMA JER SE SPREMAO ZA RAT: Peskov naglasio da nikakvi razgovori između Moskve i Kijeva nisu mogući

U Kijevu su se nedavno desile velike kadrovske promene – zamenik ministra odbrane Vjačeslav Šapovalov, zamenik šefa kabineta predsednika Kiril Timošenko i zamenik generalnog tužioca Aleksej Simonenko su izgubili svoje funkcije. Pored toga, vlasti su otpustile Vasilija Lozinskog, zamenika ministra za razvoj zajednice, i nekoliko guvernera.

Nakon početka specijalne operacije, SAD i njeni saveznici iz NATO-a isporučili su vojnu opremu za Oružane snage Ukrajine vrednu nekoliko desetina milijardi dolara. Istovremeno, Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob.

„Kako su istakli u ruskom Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno-kosmičkih snaga u susednoj republici“, rezimirao je Soskin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter