Izvor: BSC Happy
26.05.2023 u 09:29
0

DRONOVI I PROJEKTILI U SADEJSTVU: Kijev bez sna, Dnjepar DEVASTIRAN

Ukrajina je oborila 10 projektila i preko 20 dronova koje je lansirala Rusija tokom noći u napadima na prestonicu Kijev, grad Dnjepar i istočne regione, saopštili su u petak ukrajinski zvaničnici.

Rusija je ovog meseca pojačala raketne i bespilotne napade na Ukrajinu, uglavnom napadajući logističke i infrastrukturne objekte pre očekivane ukrajinske kontraofanzive.

Ukrajinske vazduhoplovne snage saopštile su da su oborile 10 projektila ispaljenih iz Kaspijskog mora, 23 bespilotne letelice iranske proizvodnje Šahed i dve izviđačke bespilotne letelice.

„NE SMETE KORISTITI NAŠE ORUŽJE ZA NAPAD NA RUSIJU, MI SA RUSIMA NISMO U RATU“: Američki general šokirao KIJEV

Navodi se da je ukupno 17 projektila i 31 dron lansirano tokom napada koji su počeli oko 22:00 u četvrtak i nastavljeno do 5:00 ujutru u petak. Nekoliko dronova i nekoliko projektila pogodilo je ciljeve u oblastima Harkova i Dnjepropetrovska, saopštili su zvaničnici. Nije bilo odmah vesti o bilo kakvoj smrti.

 – Bila je to veoma teška noć. Bilo je glasno – neprijatelj je pokrenuo masovni napad na region raketama i bespilotnim letelicama – rekao je Serhij Lisak, regionalni guverner Dnjepropetrovska, u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter