Izvor: Kurir.rs/Klix.ba
24.03.2023 u 16:23
0

RUSI TROŠE MILIJARDE NA „TOBLERONE ODBRANU“: U regiji Kursk jača odbrana od ukrajinske ofanzive!

Sadašnjih 100+ oglasa ilustruje kolika je potražnja sada, ne samo od ruskih državnih organa, već i od privatnih kupaca.

Ruska Kurska oblast bi do 5. jula ove godine trebalo da potroši 3,2 milijarde rubalja na izgradnju graničnih protivtenkovskih utvrđenja, što je jednako trećini godišnjeg budžeta za zdravstvo i više nego što troše na stambeno-komunalne usluge.

TEŠKA SITUACIJA NA DALEKOM ISTOKU: Rusija rasporedila raketne sisteme na Kurilskim ostrvima!

Kursk već gradi utvrđenja duž granice sa ukrajinskom Sumskom oblasti. Regionalni guverner Roman Starovoit objavio je brojne slike odbrane, koje uključuju rovove, zmajeve zube, koje Ukrajinci nazivaju „odbrana toblerone“ i montažne bunkere.

„Rizik od oružane ukrajinske invazije na teritoriju Kurske oblasti nije visok. Međutim, mi smo stalno angažovani na jačanju odbrambenih kapaciteta regiona“, rekao je Starovojt.

Proizvodnja zmajevih zuba cveta širom zapadne Rusije.

Avito, ruski ekvivalent eBai-u, trenutno ima više od 100 oglasa proizvođača betonskih protivtenkovskih barijera, koje se uglavnom prodaju za između 6.000-8.000 rubalja. Neki proizvođači ih čak isporučuju kupcima.

Sadašnjih 100+ oglasa ilustruje kolika je potražnja sada, ne samo od ruskih državnih organa, već i od privatnih kupaca. Vagnerova grupa je mnoge od njih kupila za izgradnju utvrđenja u okupiranoj Luganskoj oblasti i u ruskoj Belgorodskoj oblasti, iako je projekat „Vagnerova linija” time prekinut posle nesuglasica sa gubernatorom Belgoroda.

Bunkeri koji se postavljaju u Kursku veoma su slični, ako ne i identični, onima koji su viđeni prošle godine kako su transportovani u okupirane oblasti Herson i Zaporožja u Ukrajini. Ali izgleda da Ukrajincima nije bilo previše teško da ih unište.

Zmajevi zubi primećeni su i na krimskoj prevlaci Ak-Monai, koja povezuje Kerčko poluostrvo sa glavnim delom Krima. Postoje indicije da se utvrde grade i na krimskoj Čongarskoj prevlaci.

Ukupna cena svih ovih projekata nije poznata, Rusija to nije objavila, ali s obzirom na to koliko troši samo Kursk, verovatno će iznositi desetine milijardi rubalja. Ovo predstavlja još jedan način na koji rat crpi rusku „riznicu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter