Izvor: BSC HAPPY
05.02.2023 u 17:50
1

Rusi upozoravaju na moguću provokaciju: Kijevski režim planirao u Kramatorsku kontrolisano rušenje bolnice i ambulanti!

Kijevske vlasti spremaju provokaciju za dizanje u vazduh zgrada u Kramatorsku, saopštio je Međuresorni koordinacioni štab Rusije za humanitarni odgovor u Ukrajini. Kako je precizirano, reč je o planiranoj sabotaži u bolnici, kao i u onkološkim ambulantama. Cilj Kijeva je da optuži Moskvu da je navodno počinila „ratne zločine“.

„Za to je kijevski režim planirao u gradu Kramatorsku kontrolisano rušenje zgrada lokalnih ambulanti, kao i prve gradske bolnice kako bi se optužila Rusija za navodni „namerni udar na civilne ciljeve“, saopštio je štab.

Napomenuli su da su zaposleni u Službi bezbednosti Ukrajine doveli zapadne novinare u grad da bi izveštali o navodnim „ratnim zločinima“ Rusije. Istovremeno, osoblje zdravstvenih ustanova je već evakuisano i do daljnjeg prebačeno na daljinski režim rada.

Štab je takođe naglasio da je planirana provokacija osmišljena da ubrza snabdevanje Kijeva zapadnim naoružanjem dugog dometa u uslovima vojnih neuspeha ukrajinske vojske.

Ukrajinci očekuju rusku ofanzivu: „Svestan sam da glavne borbe tek predstoje i dogodiće se ove godine, u roku od dva do tri meseca!“

Ove nedelje, SAD su objavile paket vojne pomoći Kijevu od 2,2 milijarde dolara koji uključuje protivvazdušnu odbranu, rakete velikog dometa za HIMARS i dalekometne GLSDB projektile. Pentagon je pojasnio da Vašington prepušta diskreciji ukrajinskih vlasti mogućnost upotrebe ovog oružja za udare na Krimu.
GLSDB – „Bomba malog prečnika sa kopna“ – je zajednički razvoj Boinga i Saba, koji su projektilu dodali raketni motor i prilagodili ga za lansiranje pomoću višestrukih raketnih sistema HIMARS. Sab tvrdi da domet takve precizno navođene municije prelazi 150 kilometara.

U pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini, Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO-a podržavaju Kijev tako što mu šalju oružje vredno desetine milijardi dolara. Moskva je, sa svoje strane, više puta govorila da snabdevanje zapadnim oružjem samo produžava sukob, a transport oružja postaje legitimna meta ruske vojske.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je ranije naglasio da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini, „uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja“ u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Rusi upozoravaju na moguću provokaciju: Kijevski režim planirao u Kramatorsku kontrolisano rušenje bolnice i ambulanti!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter