Izvor: Index.hr
28.03.2023 u 18:23
0

RUSI TVRDE DA SU OBORILI AMERIČKU PAMETNU BOMBU U UKRAJINI: „Gađa duplo dalje od HIMARS-a i kreće se nečujno!“

Nezavisni vojni eksperti kažu da je HIMARS pomogao Ukrajini da preokrene tok rata nakon što je prvobitni plan Rusije da izvrši brzu invaziju propao.

Rusija je danas saopštila da je oborila američku pametnu bombu koju su ispalile ukrajinske snage, što je prvi put da je Moskva tvrdila da je oborila vrstu oružja koje omogućava Ukrajini da pogađa udaljene ciljeve.

ARTILJERIJSKA PALJBA 17 ZEMALJA NA RUSIJU: Ukrajina će biti pakao na zemlji!

Tzv. GLSDB bomba se lansira na raketu, a zatim, uz satelitsko navođenje, nečujno lebdi do cilja koji može biti udaljen 150 kilometara. Ovo je dvostruko veće rastojanje u odnosu na raketni sistem HIMARS koji je prošle godine isporučen Кijevu.

Ukrajina je dugo tražila oružje koje može da gađa ruske komandne centre, linije snabdevanja i druge ciljeve iza neprijateljskih linija.

Spekuliše se da je Vašington ove godine počeo da je snabdeva ovom vrstom naoružanja.

Rusi tvrde da su srušili GLSDB, ali ne žele da kažu gde

U ruskom saopštenju se navodi da je protivvazdušna odbrana oborila GLSDB, ali nije precizirano gde se to dogodilo.

Šira upotreba GLSDB bi izložila ruske linije snabdevanja u istočnoj Ukrajini napadima i naterala Moskvu da ih pomeri dalje od linija fronta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter