Izvor: Kurir.rs
06.02.2023 u 18:50
1

„RUSIJA JE POSTAVILA PANCIRE NA ZGRADAMA, TO ZNAČI SAMO JEDNO“: Pitanje je da li blefiraju ili stvarno počinju ofanzivu!

Obradović je nazvala mogućnost naglog zaustavljanja ukrajinsko-ruskog sukoba, zamrznutim konfliktom.

Nova granatiranja u Ukrajini su primorala stanovnike na evakuaciju. U napadu ruske vojske na ukrajinske gradove ima i povređenih civila, a vojni vrh Ukrajine ulaže napore I dalje traži pomoć od zapada kako bi imali više mogućnosti da se odbrane.

UKRAJINA UDARILA NA IRAN? Teheran traži hitno objašnjenje od Kijeva nakon šokantne poruke Podoljaka!

Biljana Šahrimanjan Obradović, iz Centra za stratešku analizu i Aleksandar Đokić, politikolog, gosti  govorili su o ovom konfliktu i mogućim ishodima na geopolitičkom planu, ukoliko Rusija zaista pobedi.

Obradović je nazvala mogućnost naglog zaustavljanja ukrajinsko-ruskog sukoba, zamrznutim konfliktom.

– Zapaljive poruke moramo shvatiti ozbiljno. Taktičko nuklearno oružje može svima da šteti. Zato se Evropa ujedinila da stane na put svemu tome. Videli smo da je predsednik Ruske federacije Vladimir Putin slao preteće poruke, „mi ćemo vas ponovo pobediti“, ali oni zaboravljaju da, kada su bili u ratu u SSSR-u, Sovjetska armija je pobedila upravo zahvaljujući amerićkim tenkovima i američkim finansijama, posle čega je obnavljala svoju državu i svoju armiju. Oni zaboravljaju sada da su sami, a da je Ukrajina sada u toj poziciji u kojoj su oni bili pre 50 godina – započela je Šahrimanjan Obradović postaviviši pitanje:

– Koliko je Rusija sada spremna resursa da izdvoji i potroši da bi ova agresija bez cilja išla ka kom cilju.

Pomoć u naoružavanju Ukrajine kako bi se mogla braniti od Rusije najbrži je put ka postizanju mira, rekao je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli u članku objavljenom u nedelju.

A o uplitu NATO pakta u ovaj sukob i njihovoj ulozi u rusko-ukrajinskoj krizi izjasnio se Đokić.

– Očigledno je da nemamo rat između Rusije i NATO pakta, ali očigledno je da je uključen u rat tako što pomaže Ukrajini – rekao je Đokić uporedivši ovaj rat sa ratom u Vijetnamu, a trenutni sukob indirektnim.

– Nemamo direktan sukob NATO i Rusije u Ukrajini, ali očigledno je nova podela Evrope i sveta u pitanju – kazao je on i naglasio da se Ukrajina bori za svoje ciljeve.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„RUSIJA JE POSTAVILA PANCIRE NA ZGRADAMA, TO ZNAČI SAMO JEDNO“: Pitanje je da li blefiraju ili stvarno počinju ofanzivu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter