Izvor: BSC HAPPY
01.03.2023 u 15:32
0

Rusija je zvanično predala američkoj ambasadi belešku o suspenziji svog učešća u Ugovoru o novom START-u!

Rusija je 28. februara američkoj ambasadi u Moskvi predala zvaničnu belešku o suspenziji ruskog učešća u Ugovoru o novom START-u, rekao je u sredu zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Amerikance su zanimali pojedini detalji naše odluke. Posebno su pitali kada će uslediti zvanično obaveštenje, jer je to neophodno u ovom slučaju. Odgovorili smo da čim predsednik Rusije Vladimir Putin potpiše odgovarajući zakon, što je juče urađeno, odmah bi usledilo zvanično obaveštenje. Što je takođe urađeno juče“, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova i dodao da je nota preneta preko ambasade SAD.

ŠEF UKRAJINSKE DIPLOMATIJE DRHTAVIM GLASOM TRAŽI SAMILOST? „Ukrajina je preživela najtežu ZIMU u svojoj istoriji…“

Rjabkov je takođe primetio da su se američki predstavnici raspitivali i o drugim aspektima tokom nedavnih razgovora preko zatvorenih kanala.

„Nadam se da su objašnjenja koja smo dali bila iscrpna“, rekao je visoki diplomata.

Sporazum su potpisale Rusija i SAD u Pragu 8. aprila 2010. i predviđa smanjenje nuklearnog arsenala obe zemlje.

Putin je u utorak objavio odluku da suspenduje učešće Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter