Izvor: Kurir.rs
05.05.2023 u 15:03
2

UKRAJINCI NE KRIJU STRAH I STREPNJU: „Rusija namerava da uz pomoć Vagnera zauzme Bahmut do 9. maja“

Agencija podseća da je Prigožin započeo javnu svađu sa ruskim načelnicima odbrane prošle godine, optužujući ih za nekompetentnost i namerno oduzimanje municije Vagneru zbog ličnog animoziteta prema njemu.

Zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Malijar izjavila je danasda Rusija dovodi pripadnike paravojne formacije Vagner sa linije fronta u grad Bahmut, i da Moskva namerava da zauzme taj grad do 9. maja, kada se slavi, kako je rekla, Dan pobede Sovjetskog saveza.

PRIGOŽIN NAPAO ŠOJGUA I GERASIMOVA: Stao pored leševa palih boraca, kremaljskim generalima uputio najgore psovke (VIDEO)

Ranije danas, vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, izjavio je danas da će njegove snage napustiti ukrajinski grad Bahmut 10. maja.

“Izjavljujem u ime Vagnerovih boraca, u ime Vagnerove komande, da ćemo 10. maja 2023. godine u obavezi da prebacimo naše položaje u naselju Bahmut jedinicama Ministarstva odbrane i povučemo ostatke Vagnerovih logističkih kampova, kako bismo mogli da “poližemo rane“. Vangerove jedinice izvlačim iz Bahmuta jer je besmisleno da u nedostatku municije besmisleno idu u propast’‘, rekao je Prigožin.

“Imamo 70 odsto nestašice municije. Šojgu! Gerasimove! Gde je više ta municija?’‘, reči su koje je Prigožin uzvikuje na tom snimku. Na snimku se potom vidi kako on pokazuje na tela i kaže da je reč o poginulim Vagnerovim borcima. “Ovo su Vagnerovi momci koji su danas umrli.

Krv je još sveža. Došli su ovde kao dobrovoljci i umiru dok se vi gojite u svojim kancelarijama“, rekao je Prigožin.

Dodaje se da se poslednjih nedelja Prigožin “uzdržao“ od javnih napada na Šojgua, iako je i dalje sugerisao da je navodno namerna nestašica municije dovela do više žrtvi pripadnika Vagnera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “UKRAJINCI NE KRIJU STRAH I STREPNJU: „Rusija namerava da uz pomoć Vagnera zauzme Bahmut do 9. maja“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter