Izvor: Tanjug
02.01.2023 u 07:54
0

RUSI DRONOVIMA NAPALI KIJEV: Nestalo struje i grejanja

Ukrajinske snage oborile 45 dronova Šahid

Ruske bespilotne letelice gađale su noćas infrastrukturu u Kijevu i okolnim oblastima oštetivši energetske objekte i prouzrokujući nestanak struje, saopštili su ukrajinski zvaničnici, a Rusija je nastavila bombardovanje i tokom današnjeg dana.

Do tri sata ujutru sistemi protivvazdušne odbrane Ukrajine uništili su 20 objekata u vazduhu iznad Kijeva, saopštila su vojni zvaničnici.

KIJEV USVOJIO NOVI ZAKON O INFORMISANJU: Zelenski i vlada stavili šapu na medije

– Bučno je u regionu i u prestonici: noćni napadi dronovima. Rusi su lansirali nekoliko talasa bespilotnih letelica Šahid. Gađaju vitalne infrastrukturne objekte. Vazdušna odbrana dejstvuje – objavio je guverner Kijeva Oleksij Kuleba na Telegramu.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je zbog napada nestalo struje i grejanja. On je ranije objavio da je jedna osoba ranjena u padu ostataka uništenog drona koji je udario i oštetio zgradu u severoistočnom delu Kijeva, prenosi Rojters uz napomenu da nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri ove informacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Regionalna vojna komanda na istoku Ukrajine saopštila je da su sistemi protivvazdušne odbrane uništili devet bespilotnih letelica iranske proizvodnje iznad regiona Dnjepropetrovsk i Zaporožje do ranih jutarnjih sati danas.

Ukrajinske snage su ukupno oborile 45 bespilotnih letelica iranske proizvodnje Šahid tokom novogodišnje noći, rekao je juče predsednik Vladimir Zelenski, ali je u svom prazničnom obraćanju, ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio da neće odustati od napada na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter