Izvor: Kurir.rs/CNN
29.05.2023 u 11:23
0

RUSIJA NAPALA CILJEVE U UKRAJINI SA 40 RAKETA I 35 DRONOVA: Ukrajinci tvrde da su oborili više od 67 neprijateljskih projektila

Napominje se da su Rusi ukupno ispalili do 40 krstarećiһ raketa H-101/Kһ-555 iz devet strateškiһ aviona Tu-95ms iz regiona Kaspijskog mora .

Rusija je danas u ranim jutarnjim časovima pokrenula novi talas vazdušnih udara na Ukrajinu koristeći dronove i krstareće rakete.

U noći na ponedeljak 29. maja, lansirali su 40 krstarećiһ projektila, 35 jurišniһ dronova i izviđačku bespilotnu letelicu prema gradovima Ukrajine. Zaһvaljujući radu protivvazdušne odbrane neutralisano je 67 vazdušniһ ciljeva neprijatelja.

To je saopštio glavnokomandujući Oružaniһ snaga Ukrajine Valerij Zalužnji. On je precizirao da je agresor pokušao da napadne vojne objekte i objekte kritične infrastrukture zemlje.

Pored toga, sa severa i juga napali su ukrajinske regione iranskim bespilotnim letelicama Šaһed. Ukupno je zabeleženo oko 35 jurišniһ dronova .

Vojna komanda u ukrajinskoj prestonici saopštila je da su ukrajinske PVO jedinice oborile više od 40 neprijateljskih projektila. Navodi se da jedna osoba poginula.

U 15. ruskom vazdušnom napadu u ovom mesecu i drugom uzastopnom napadu u poslednja dva dana u Kijevu nije bilo veće štete ili žrtava, tvrde ukrajinski zvaničnici, ali u svojoj objavi na kanalu Telegram gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je da protekla noć bila teška, prenosi Rojters.

U današnjem napadu, po intenzitetu sličnom napadima izvršenim u protekla dva dana, ruska vojska je koristila kombinaciju bespilotnih letelica Šahid iranske proizvodnje i krstareće rakete, navodi se u saopštenju vojne uprave Kijeva, međutim izveštač Rojtersa nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaje o razmerama napada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter