Izvor: Kurir.rs
31.03.2023 u 09:48
0

DA LI JE ZAISTA RUSIJI POTREBAN POMOĆ PJONGJANGA? Bela kuća tvrdi da će Putin Severnoj Koreji poslati hranu u zamenu za municiju!

Takav razvoj događaja dolazi u trenutku kad je Moskva tražila pomoć od drugih zemalja, poput Irana, jer nastavlja da troši opremu i municiju na bojnom polju u Ukrajini.

Rusija nastoji da nabavi više municije od Severne Koreje kako bi pojačala svoj rat protiv Ukrajine, objavila je u četvrtak Bela kuća.

BELA KUĆA NE PRESTAJE DA PLASIRA OŠTRE TVRDNJE: „Rusija traži municiju od Severne Koreje u zamenu za hranu!“

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je novinarima na brifingu da će Vladimir Putin verovatno poslati hranu u Pjongjang u zamenu za municiju.

„I dalje smo zabrinuti da će Severna Koreja pružiti dalju podršku za ruske vojne operacije protiv Ukrajine i imamo nove informacije da Rusija aktivno nastoji da nabavi dodatnu municiju od Severne Koreje“, rekao je Kirbi.

Takav razvoj događaja dolazi u trenutku kad je Moskva tražila pomoć od drugih zemalja, poput Irana, jer nastavlja da troši opremu i municiju na bojnom polju u Ukrajini.

Rusija iscrpljuje svoje zalihe municije dok je uključena u bitku centimetar po inč za teritoriju na jugu i istoku Ukrajine. Bitka za grad Bahmut u Donbasu usporila je napredovanje Rusije, zahtevajući dodatnu potrošnju municije i upotrebu artiljerije.

Pomoć Severne Koreje bi doprinela ruskim snagama da popune svoje zalihe uoči očekivane ofanzive Ukrajine na proleće, navodi Politiko, podsećajući da je administracija američkog predsednika Džozefa Bajdenea u decembru optužila Pjongjang da je obezbedio rakete i projektile na bojnom polju ruskoj plaćeničkoj paravojnoj grupi Vagner, koja je vodila najveći deo borbi u Bahmutu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter