Izvor: BSC Happy
29.01.2023 u 08:50
0

RUSIJA TRAŽI POŠTOVANJE OD JAPANA: Ništa od produžetka ribarskog sporazuma!

Rusija je u nedelju saopštila da neće pregovarati sa Japanom o obnavljanju sporazuma koji dozvoljava japanskim ribarima da rade u blizini Kurilskih ostrva, zbog toga što je Japan preduzeo antiruske mere.

Ostrva se nalaze u blizini severnog japanskog ostrva Hokaida, koja u Rusiji nazivaju Kurili, a u Japanu Severne teritorije i predmet su spora između dve države decenijama unazad, navodi Rojters.

„NATO SPREMAN DA SE DIREKTNO SUPROTSTAVI RUSIJI“: Bauer otkriva u čemu Rusi trenutno prednjače

-U kontekstu antiruskih mera koje je preduzela japanska vlada, ruska strana je obavestila Tokio da se ne slaže sa održavanjem međuvladinih konsultacija o produžetku sporazuma- saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Japan, glavni saveznik SAD u Aziji, nedugo nakon početka rata u Ukrajini uveo je sankcije desetinama ruskih državljana i organizacija, a ranije ove sedmice pooštrila je sankcije kao odgovor na ruske vazdušne napade na gradove u Ukrajini.

ZELENSKI NE ODUSTAJE: Ukrajinski predsednik uveo sankcije za 185 kompanija i pojedinaca koji podržavaju rusku invaziju na Ukrajinu

Moskva je odbila da razgovara o produžetku sporazuma koji su Rusija i Japan potpisali 1998, a dozvoljava japanskim plovilima da love ribu u vodama u blizini spornih ostrva.

Rusko ministarstvo je saopštilo da neće biti poboljšanja odnosa, ako Japan ne pokaže “poštovanje“.

-Da bi se vratili normalnom dijalogu, naši japanski susedi treba da pokažu elementarno poštovanje prema našoj zemlji i želju za unapređenjem bilateralnih odnosa- navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter