Izvor: Sputnjik
11.01.2023 u 12:04
0

RUSIJA TRAŽI OD TURSKE DA PREKINE ISPORUKU ORUŽJA UKRAJINI: To je neophodan uslov za sprečavanje kršenja ljudskih prava

Sastanak ombudsmana Turske, Rusije i Ukrajine održan je u Ankari.

Tatjana Moskalkova, ombudsman za ljudska prava u Rusiji, obratila se predsedniku turskog parlamenta Mustafi Sentopu sa zahtevom da se prekinu isporuke oružja Ukrajini.

UKRAJINSKA VOJSKA DEMANTOVALA: Soledar nije pod kontrolom Rusije, u toku su žestoke borbe

– Tokom sastanka sa predsednikom turskog parlamenta Mustafom Sentopom, kojem su prisustvovali i ombudsman Ukrajine Dmitrij Lubinec i ombudsman Turske Šerif Malkoč, izgovorene su veoma važne reči o potrebi prekida vatre. To je neophodan uslov za sprečavanje kršenja ljudskih prava. Pre svega, prava na život – napisala je Moskalkova u svom telegram kanalu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ombudsman je rekla da je od Šentopa zatražila da se prestanu isporuke oružja Ukrajini kako bi se izbegla dalja eskalacija situacije.

U Ankari je održan sastanak ombudsmana Turske, Rusije i Ukrajine. Turska se založila za otvaranje humanitarnog koridora između Ruske Federacije i Ukrajine uz posredovanje Ankare za pomoć deci, ženama i ranjenicima, pogođenim krizom u Ukrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter