Izvor: Sputnik Srbija
04.08.2022 u 13:31
0

RUSIJA ZABRINUTA ZBOG RASTA NUKLEARNIH RIZIKA U SVETU

Rusija, kao i mnoge druge zemlje, ozbiljno je zabrinuta zbog tendencija ka povećanju međunarodnih turbulencija i u vezi sa tim povećanjem nuklearnih rizika, izjavio je ruski ambasador u Japanu Mihail Galuzin. On je dodao da Rusija dopušta primenu nuklearnog oružja samo u slučaju ugroženosti postojanja same države.

„Smatramo da je jedan od najvažnijih zadataka u tom kontekstu održanje privrženosti svih zemalja nuklearne ‘petorke’ postulatu o neprihvatljivosti nuklearnog rata, što su potvrdile u zajedničkoj izjavi od 3. januara ove godine. Zbog zaoštravanja ukrajinske krize do koje je došlo krivicom kijevskog režima i njegovih zapadnih pokrovitelja, poruka izjave ne samo da nije izgubila na aktualnosti, već je dobila i dodatni smisao“, istakao je on tokom svog govora na okruglom stolu na temu nuklearnog razoružanja i kontrole nad oružjem u Hirošimi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je ponovio da Moskva hipotetički dopušta nuklearno reagovanje isključivo kao odgovor na agresiju uz primenu oružja za masovno uništenje ili uz upotrebu konvencionalnog oružja, kada postoji pretnja po samu državu.

POSETA PELOSIJEVE TAJVANU JE KOORDINIRANA IGRA AMERIČKOG ESTABLIŠMENTA: SAD će pretrpeti ozbiljne globalne posledice!

Ambasador je podsetio da je jedina zemlja na svetu koja je stvarno upotrebila nuklearno oružje Amerika, koja je početkom avgusta 1945. godine bacila nuklearne bombe na Hirošimu i Nagaski, iako ne u vojne svrhe, već praktično iskoristivši to za testiranje oružja na japanskim gradovima i stanvništvu.

Ranije je ruski diplomata posetio Park mira u Hirošimi i položio cveće na Spomenik žrtvama atomske bombe.

Trećeg januara ove godine lideri pet zemalja sa nuklearnim oružjem (Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina i Francuska) izdali su zajedničko saopštenje „o sprečavanju nuklearnog rata i izbegavanju trke u naoružanju“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter