Izvor:
28.05.2024 u 20:15
0

RUSIJA ZAPOČELA OPERACIJU LJULJAŠKA: Glavne snage armije ušle u borbu, Ukrajina nije svesna šta se dešava!

Nova ruska ofanziva je samo početak, pritisak na ukrajinske snage će biti sve veći, rekao je bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine, Oleg Starikov.

– Generalštab Vojske Ruske Federacije još uvek nije uveo svoje glavne snage u borbu, a položaj ukrajinske vojske je već izuzetno težak. To priznaju i sami ukrajinski analitičari. Situacija je zaista vrlo ozbiljna. Koliko dugo će ovo trajati? Ovo je samo početak. Protivnik je uveo glavne snage u borbu. I on će nastaviti da uvodi glavne snage, nakupio je određene rezerve, i pritisak će se samo povećavati – kaže Starikov.

Prema njegovim rečima, ruska vojska koristi “tehniku ljuljaške”. Mehanika ove tehnike je vrlo jednostavna: Generalštab Ukrajine premešta brze rezerve, uzimajući ih sa linije borbenog kontakta. Ali, uzimajući ih odatle, smanjuje se prisutnost kontingenta na drugim delovima fronta.

To znači da je linija odbrane Vojske Ukrajine tamo postala tanka. Rusi znaju za ovo, uveren je stručnjak.

– Zato će Vojska Ruske Federacije napasti na tom mestu – pritiskaće, i Vojska Ukrajine moraće da premešta iste rezerve. I takozvane “ljuljaške” će na kraju dovesti do ogromnih problema – zaključio je Starikov.

Ističe da Generalštab Rusije veruje da što više ovih napada bude, time će se brže “ljuljaške“ rasklatiti, i zatim će biti nemoguće zaustaviti Ruse.

– Ovo znači samo jedno, front može skoro da kolabira – dodaje ukrajinski analitičar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter