Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
11.01.2023 u 09:40
0

RUSKA VOJSKA UŠLA U SOLEDAR: „Centar grada je u našim rukama“ – tvrdi Pušilin!

On je napomenuo da je motivacija ruskih boraca i dalje na višem nivou, usled čega postižu uspehe.

Ruske snage preuzele su kontrolunad centrom Soledara u DNR, rekao je Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa regiona na Prvom kanalu .

ZAŠTO JE STRATEŠKA TAČKA U DNR KOJU SU RUSI ZAUZELI TOLIKO VAŽNA: Osvajanjem te linije otvara se stepa i put za Kijev!

„U Soledaru je, prema poslednjim informacijama, centar Soledara pod kontrolom Vagnerove jedinice, a ovde su se momci učvrstili na jednoj i na drugoj strani. Već efikasno idu napred“, rekao je on.

Prema rečima Pušilina, ukrajinske trupe u bitkama na Soledaru trpe ozbiljne gubitke, ali nastavljaju da se „opiru“. On je napomenuo da je motivacija ruskih boraca i dalje na višem nivou, usled čega postižu uspehe.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Uoči zvanični predstavnik Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko najavio je masovni egzodus vojske Oružanih snaga Ukrajine iz Soledara. Krajem decembra, Aleksej Arestovič , savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog , priznao je da ukrajinske trupe trpe ozbiljne gubitke na ovim mestima.

Uoči je takođe objavljeno da je pukovnik Državne granične službe Ukrajine Jurij Jurčik, koji je komandovao odbranom vatrenih položaja u blizini grada, poginuo u borbama za Soledar.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju na teritoriji susedne republike. Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage su suočene sa zadatkom da oslobode Donbas i garantuju bezbednost Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter