Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 17:34
0

Ruske šaljivdžije pozvale Angelu Merkel: Ono što im je priznala bivša nemačka kancelarka nije bilo ni malo smešno! (VIDEO)

Potpisivanje sporazuma iz Minska dalo je Ukrajini vremena da se razvije između 2014. i 2021. godine i poslužilo je da se osigura da Zapad bude u stanju da pruži neophodnu podršku Kijevu, rekla je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel u razgovoru koji su objavili ruske šaljivdžije Vladimir Kuznjecov (Vovan) i Aleksej Stoljarov (Leksus) u ponedeljak.

Oni su navodno telefonirali bivšoj nemačkoj kancelarki u ime bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka. Pošto je bila sigurna da je razgovarala sa bivšim ukrajinskim liderom, Merkelova je rekla da sada nema smisla „kopati po 2014. godini“.

„Tada (2014. godine), da bi se sprečile još gore stvari, svi su potpisali ovaj sporazum. Da li je tada bilo moguće zaustaviti rat? Ovo pitanje više nije aktuelno. Verujem da su sporazumi iz Minska Ukrajini dali više vremena da se razvija između 2014. i 2021. Sada Ukrajina može i da odgovori, ali i da dobije neophodnu podršku“, rekla je ona.

POTVRĐENO: Nemačka šalje 20 borbenih vozila Mardet Ukrajini

U intervjuu nemačkom dnevniku „Die Zeit“, objavljenom 7. decembra 2022, Merkelova je izjavila da su sporazumi iz Minska iz 2014. bili pokušaj da Ukrajina „dobije na vremenu“. Ona je rekla da je „svima bilo jasno“ da je sukob zamrznut i da problem nije rešen.

Ruski predsednik Vladimir Putin je kasnije rekao da smatra da je izjava Merkelove potpuno neočekivana i razočaravajuća.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter