Izvor: BSC HAPPY
02.02.2023 u 20:33
0

RUSKE SNAGE NAPREDUJU U DONJECKU Igor Konašenkov predstavio najnoviji izveštaj o ratu u Ukrajini!

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov predstavio je najnoviji izveštaj o situaciji u Ukrajini.

„Operativno-taktička avijacija, raketne trupe i artiljerija ruskih snaga pogodile su vatrene položaje 78 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu opremu u 105 oblasti“, rekao je portparol.

Kako Konašenkov navodi, ruska borbena avijacija i artiljerija naneli su udare na jedinice ukrajinske vojske u oblasti Kupjanska u proteklom danu, uništivši preko 25 neprijateljskih vojnika.

Ruske snage su nanele štetu jedinicama ukrajinske vojske i u oblasti Krasnog Limana, eliminišući preko 100 neprijateljskih vojnika u proteklom danu, rekao je on.

„U pravcu Krasnog Limana, jedinice borbene grupe Centar nanele su štetu 95. vazdušno-jurišnoj brigadi ukrajinske vojske u rejonu naselja Karmazinovka u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i Šumariji Serebrjanski kao rezultat njihove artiljerijske vatre i uspešne ofanzivne operacije“, rekao je portparol.

Kako je precizirao general, „gubici neprijatelja na tim područjima u protekla 24 sata iznose preko 100 ukrajinskih pripadnika, šest borbenih oklopnih vozila kao i haubica D-30.

Ruske snage su tokom proteklog dana napredovale u svojoj ofanzivi u oblasti Donjecka, izvestio je Konašenkov.

„Na pravcu Donjecka jedinice Južne borbene grupe nastavljaju ofanzivna dejstva. Avijacija, raketne trupe i artiljerija naneli su štetu 59. motorizovanoj brigadi ukrajinske armije i 3. brigadi Nacionalne garde u rejonima u blizini naselja Pervomajskoje i Vasjukovka u Donjecku“, rekao je portparol.

Vladimir Putin podržao je ideju o stvaranju muzeja specijalne vojne operacije u Ukrajini: Imao je samo jedan zahtev!

Ruske snage su na tom području u protekla 24 sata eliminisale čak 50 ukrajinskih vojnika, jedan tenk, jedan oklopni transporter, dva kamioneta, jednu haubicu Msta-B i jednu haubicu D-30, precizirao je general i dodao da su ruske snage tokom proteklog dana uništile i preko 65 ukrajinskih vojnika u oblasti Zaporožja i kod Ugljedara u Donjeckoj Narodnoj Republici.

„U južnim Donjeckim i Zaporoškim oblastima uništeno je preko 65 ukrajinskih vojnika iz sastava 110. brigade teritorijalne odbrane u rejonu naselja Poltavka u Zaporoškoj oblasti i 72. mehanizovane brigade u rejonu opštine Ugljedar u Donjeckoj Narodnoj Republici kao rezultat artiljerijske vatre i aktivnih operacija borbene grupe Istok“, rekao je portparol.

Tokom poslednja 24 sata, ruske snage su uništile i četiri ukrajinska borbena oklopna vozila i dva motorna vozila, precizirao je general.

Ruske snage uništile su tokom proteklog dana dva ukrajinska skladišta municije, navodi Konašenkov.

„Na hersonskom pravcu uništena su dva skladišta municije ukrajinske vojske usled artiljerijske vatre u oblastima grada Hersona i naselja Zmijevka u Hersonskoj oblasti“, rekao je portparol.

Ruski borbeni avioni uništili su tokom proteklog dana dve radarske stanice ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti.

„Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništili su radar na malim visinama 35D6 u oblasti naselja Malokaterinovka u Zaporoškoj oblasti zajedno sa protivbaterijskim radarom AN/TPK-37 američke proizvodnje“, rekao je portparol.

Ruske snage uništile su dva višecevna raketna sistema američke proizvodnje u blizini Kramatorska u Donjeckoj Narodnoj Republici tokom proteklog dana.

ZELENSKI NE PRESTAJE SA ZAHTEVIMA: Ukrajinski predsednik poziva na dodatne sankcije EU Rusiji

„U oblasti grada Kramatorska u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeni su lanser M142 HIMARS i MLRS M270 američke proizvodnje“, rekao je portparol.

Ruske snage su „takođe zbrisale tri ukrajinska skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja u oblastima u blizini naselja Malinovka i Avdejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici i Druželjubovka u Zaporoškoj oblasti“, dodao je general.

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su tokom proteklog dana pet ukrajinskih bespilotnih letelica i četiri rakete višecevnog raketnog sistema HIMARS.

„U protekla 24 sata snage PVO oborile su četiri rakete višecevnog raketnog sistema HIMARS i pet ukrajinskih bespilotnih letelica u blizini naselja Golikovo i Kremennaja u Luganskoj Narodnoj Republici, Berestovoje u Harkovskoj oblasti i Peščanoje u Hersonu. Region“, rekao je Konašenkov.

„Ukupno od početka specijalne vojne operacije uništeni su sledeći ciljevi: 381 avion, 206 helikoptera, 3.001 bespilotna letelica, 402 raketna sistema zemlja-vazduh, 7.719 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.003 višecevne rakete. lansera, 3.981 topova i minobacača terenske artiljerije i 8.249 specijalnih vojnih motornih vozila“, rekao je portparol.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter