Izvor: sputniknews.com
28.05.2022 u 15:19
0

RUSKI AMBASADOR U SAD: Nadamo se da će preovladati zdrav razum i da se Vašington neće odlučiti na takvu provokaciju!

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena donela je odluku o slanju višecevnih bacača raketa Ukrajini, objavio je „Njujork tajms“ pozivajući se na izvore. Ruski ambasador u Americi Anatolij Antonov apeluje na zdrav razum i nada se da se Vašington neće odlučiti za ovakvu provokaciju.

Američki list piše da se radi o sistemima M31 GMLRS, čiji je domet u zavisnosti od municije od 70 do 500 kilometara. Ovi sistemi mogu biti opremljene raketama koje navodi satelit. Prema izvorima „Njujork tajmsa“, ovo naoružanje biće deo novog paketa vojne pomoći koji će Vašington najaviti naredne nedelje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PUTIN RAZGOVARAO SA MAKRONOM I ŠOLCOM: Upozorio ih je na jednu VAŽNU STVAR!

Američki mediji ističu da Bela kuća još nije saopštila o isporukama ovih sistema da ne bi došlo do eskalacije konflikta.

Ruski ambasador je izrazio nadu da će pobediti zdravi razum.

„U ovom momentu polazimo od izjave portparola Pentagona Džona Kirbija da konačna odluka još nije doneta. Nadamo se da će preovladati zdrav razum i da se Vašington neće odlučiti na takvu provokaciju“, napisao je on na Telegramu.

Antonov je dodao da je Rusija diplomatskim kanalima u više navrata skretala pažnju Sjedinjenim Državama da „pumpanje“ Ukrajine naoružanjem bez presedana drastično uvećava rizik od eskalacije konflikta.

„Amerikanci su i te kako svesni da svojim postupcima udaljavaju perspektive za postizanje mira. SAD se sve više uključuju u krizu u Ukrajini a to može imati nepredvidljive posledice po globalnu bezbednost“, naveo je on.

Ukoliko takvo naoružanje bude isporučeno postoji opasnost da bude postavljeno u blizini ruske granice i Ukrajinci će imati mogućnost da gađaju ruske gradove, upozorava ambasador.

„Tako nešto je za nas neprihvatljivo. Uveren sam da će naše Oružane snage preduzeti mere kako bi neutralisale mogućnosti ukrajinske vojske“, naveo je on.

Prema njegovoj oceni, da bi se završio konflikt u Ukrajini potrebno je da Vašington i Kijev priznaju realnost.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter