Izvor: Kurir.rs/CNN
14.03.2023 u 18:50
2

RUSKI BORBENI AVION OBORIO AMERIČKI DRON: Incident iznad Crnog mora, potencijalno opasna eskalacija!

Oštećenje propelera primoralo je SAD da obore Reaper u međunarodnim vodama u Crnom moru.

Ruski borbeni avion srušio je danas dron američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora nakon što je oštetio propeler drona MK-9 Reaper.

UKRAJINSKI BORBENI AVIONI RAKETIRALI POLOŽAJE VAGNERA? „Objasniću vam zašto nam je Bahmut važan!“ VIDEO

Dron Reaper i dva aviona SU-27 Flanker su radili iznad međunarodnih voda iznad Crnog mora kada je jedan od ruskih aviona namerno poleteo ispred i bacio gorivo ispred bespilotne letelice, rekao je zvaničnik.

Jedan od mlaznjaka je potom oštetio propeler Reapera, koji je postavljen na zadnjem delu drona, tvrde američki zvaničnici.

Američko vazduhoplovstvo izdalo je saopštenje u kojem optužuje rusku letelicu da se ponaša na „nepromišljen, ekološki neispravan i neprofesionalan način“.

 

Otprilike u 7:03 (CET), jedan od ruskih aviona Su-27 udario je u elisu MK-9, zbog čega su američke snage morale da obore MK-9 u međunarodnim vodama. Nekoliko puta pre sudara, Su-27 su sipali gorivo i leteli ispred MK-9 na bezobziran, ekološki neispravan i neprofesionalan način. Ovaj incident pokazuje nedostatak kompetentnosti pored toga što je nebezbedan i neprofesionalan, rekao je general američkih vazduhoplovnih snaga Džejms B. Heker, komandant Vazduhoplovnih snaga SAD za Evropu i Vazduhoplovnih snaga Afrike.

Ruski i američki avioni su tokom rata operisali iznad Crnog mora, ali ovo je prva poznata takva interakcija, potencijalno opasna eskalacija u kritičnom trenutku borbi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSKI BORBENI AVION OBORIO AMERIČKI DRON: Incident iznad Crnog mora, potencijalno opasna eskalacija!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter