Izvor: tanjug
01.06.2022 u 11:20
0

RUSKI „CIRKON“ ČEKA SVOJU PRILIKU! Završene probe, raketa poslednje generacije SPREMNA ZA AKCIJU!

Ruska vojska saopštila je danas da su testovi potvrdili spremnost morske hipersonične rakete Cirkon.

ZAVRŠENO ČIŠĆENJE SEVERODONJECKA: Čečeni potpuno porazili ukrajinske trupe!

– Fregata „Admiral Flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ uspešno je završila probni ciklus hipersonične rakete Cirkon i potvrdila spremnost i samog nosača i novog oružja – rekao je novinarima komandant Severne flote Ruske Federacije Aleksandar Mojsejev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko objasnio je da su serijske isporuke Cirkona Oružanim snagama Rusije predviđene tokom ove godine.

Do kraja 2022. godine Severna flota bi trebalo da dobije fregatu „Admiral Golovko“, koja će postati prvi stalni nosač hipersoničnog naoružanja na moru, prenosi Iterfaks.

Ruska vojska je izvela prvo probno lansiranje rakete Cirkon sa nuklearne podmornice 4. oktobra 2021. godine.

U avgustu 2021. Ministarstvo odbrane Rusije potpisalo je ugovor o nabavci te rakete.

Prethodno je u februaru 2019. godine u obraćanju parlamentu ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će raketa Cirkon biti sposobna da pogodi kopnene i površinske ciljeve na udaljenosti od više od 1.000 kiometara brzinom od oko 9 maha.

U decembru iste godine Putin je rekao da se prema planu radi na hipersoničnoj raketi Cirkon, ne samo morskoj, već i kopnenoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter