Izvor: Kurir.rs
14.03.2023 u 18:03
1

PUTIN NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Aktuelni svetski problemi počeli su posle raspada Sovjetskog Saveza!“

On je podsetio da su države tada „podelile zone svog uticaja među sobom i da se jedna drugoj nisu mešale.

Savremeni međunarodni problemi počeli su nakon raspada Sovjetskog Saveza, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin odgovarajući na pitanje jednog od zaposlenih u fabrici aviona u Ulan-Udeu tokom posete tom preduzeću.

U KREMLJU BORBA ELITA ZA KONTROLU INFORMACIONOG PROSTORA? Svi čekaju Putinov odgovor!

„Naravno, svi problemi su počeli nakon raspada Sovjetskog Saveza. Tadašnji svetski poredak posle Drugog svetskog rata izgradile su zemlje koje su pobedile u tom ratu“.

On je podsetio da su države tada „podelile zone svog uticaja među sobom i da se jedna drugoj nisu mešale”. „Naravno, bilo je dovoljno problema, uključujući i karipsku krizu, ali su ipak S S SR i SAD koegzistirali“, rekao je on.

Putin je naglasio da je sistem bipolarnog sveta „počeo da se ruši” nakon raspada Sovjetskog Saveza, kada se pokazalo da su geopolitički interesi za Zapad važniji od konfrontacije sa Sovjetskim Savezom.

„Iskreno govoreći, ljudima moje generacije, uključujući i mene, pa čak i malo mlađe, činilo se da je žalosno što se Sovjetski Savez raspao, ali ipak osnova za konfrontaciju bivšeg Sovjetskog Saveza i moderne Rusije sa zapadnim svetom su nestali,“ rekao je Putin i dodao da više nije bilo ideoloških osnova za konfrontaciju.

„Činilo se da će sada sve biti u redu zauvek. Ispostavilo se da to nije tako. Pokazalo se da su geopolitički interesi naših partnera mnogo važniji od, između ostalog, protivrečnosti sa bivšim Sovjetskim Savezom„, zaključio je predsednik Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN NE ODUSTAJE OD JASNOG NARATIVA: „Aktuelni svetski problemi počeli su posle raspada Sovjetskog Saveza!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter