Izvor: TANJUG
14.10.2022 u 11:53
0

RUSKI PREMIJER IZJAVIO: „Nemamo dozvole za istraživanje curenja gasovoda“

Zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak izjavio je da je ruskim brodovima potrebna dozvola kako bi započeli istragu o razlozima za curenje gasa na gasovodu Severni tok 1 i 2.

Novak nije precizirao ko bi trebalo da da izda dozvolu, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Problem je u pristupu za naša plovila, koja bi trebalo da imaju pravo prolaza (do područja incidenata)“, rekao je Novak novinarima, komentarišući napore Moskve da istraži štetu na gasovodima.

Rusija je juče saopštila da je diplomatama Nemačke, Danske i Švedske uputila žalbu jer predstavnici Moskve i Gasproma nisu pozvani da se pridruže istrazi o curenju gasovoda koji vodi od Rusije do Evrope.

MERKELOVA JASNIM NARATIVOM POKAZUJE „SUPERIORNOST“: „Ne kajem se zbog odluke u vezi sa ruskim gasom…“

Švedska je ranije odbila zahtev ruskih vlasti da budu deo istrage ili da podeli bilo kakve nalaze o incidentu.

Dansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da je Rusija dilomatskim kanalima izrazila želju da njihovi istražitelji budu deo zvanične istrage.

Uzrok oštećenja gasovoda Severni tok ostaje nejasan, ali su zemlje Evropske unije ranije saopštile da sumnjaju na sabotažu, dok je Rusija incidente nazvala „činom međunarodnog terorizma“ i za curenje okrivila Zapad.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter