Izvor: Kurir.rs/Polit navigator
24.12.2022 u 08:05
0

RUSKI VOJNI STRUČNJACI ZABRINUTI: Amerika priprema ukrajinsku vojsku za proboj do obale Azovskog mora?

Rusija je uništila značajan deo oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, ali je kijevski režim uspeo da nadoknadi gubitke zapadnim zalihama.

LUKAŠENKO ZADOVOLJAN: Rusija isporučila Belorusiji još jednu seriju moćnog PVO sistema Tor-M2K

Ovo je rekao bivši komandant 14. armije u Tiraspolju, bivši zamenik komandanta Grupe ruskih snaga u Zakavkazju, general-potpukovnik Jurij Netkačov, ocenjujući posetu predsednika Ukrajine Vašingtonu, gde obećan mu je još jedan paket vojne pomoći.

„Posebno je uznemirujuća informacija da je Pentagon platio Kijevu isporuku 100.000 komada tenkovske municije od 125 mm. Prema sovjetskim propisima, ovo je oko 120 granata po tenku.“

„S obzirom na ovu količinu municije, to će biti dovoljno za podršku borbenim dejstvima tenkovskih jedinica nekoliko mehanizovanih brigada najmanje šest meseci“, rekao je Netkačev za „Nezavisimaju gazetu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

General, koji je ranije komandovao tenkovskim formacijama i formacijama, uveren je da Pentagon organizuje velike isporuke tenkovske municije za Oružane snage Ukrajine kako bi obezbedio moguću stratešku ofanzivu na obalu Azova.

„Pre početka specijalne operacije, Oružane snage Ukrajine, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, imale su oko 2.400 tenkova i drugih oklopnih vozila. U roku od mesec dana borbe većina njih (oko 1.500 jedinica) je uništeno. Ali Sjedinjene Države i NATO, su u velikoj meri nadoknadili gubitke.zbog sovjetskog tenkovskog potencijala bivših socijalističkih zemalja – tenkova T-72, ​​T-64 i T-80″.

„Bajden je na sastanku sa Zelenskim rekao da je više od 50 zemalja dostavilo Ukrajini oko 2.000 tenkova i drugih oklopnih vozila, više od 800 artiljerijskih sistema i više od 2 miliona komada artiljerijske municije. I istina je. Rusija još nije uništila ceo borbeni potencijal Oružanih snaga Ukrajine, a Kijev se, uz podršku i vojnu pomoć Pentagona i NATO-a, naoružava, pripremajući rezerve za napad na položaje koje danas drže jedinice i formacije. ruske vojske“, dodao je general.

Vojni ekspert, pukovnik u penziji Nikolaj Šuljgin, takođe je zabrinut zbog predstojećih isporuka.

„Rukovodstvo Oružanih snaga Rusije treba da bude posebno budno, jer pored organizovanja isporuke naoružanja za Oružane snage Ukrajine, u iznosu od 1,85 milijardi dolara, pripremaju se novi planove za pružanje vojne pomoći potrebne za obezbeđenje buduće faze vojnih operacija Ukrajine protiv Ruske Federacije.“

„Američki Kongres bi uskoro trebalo da odobri dodatnih 44,9 milijardi dolara pomoći Ukrajini u okviru zakona o javnom finansiranju za 2023. godinu. Od ovog iznosa, samo 13,37 milijardi dolara je ekonomska i budžetska podrška vlade Ukrajine. A ostatak novca je lend-leasing za nabavku naoružanja, municije i vojne opreme. A moguće je da će američki avioni i tenkovi biti isporučeni Oružanim snagama Ukrajine“, upozorava Šulgin.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter