Izvor: BSC Happy
11.03.2023 u 12:27
0

SAD GUBI KONCE NA BLISKOM ISTOKU: Bašar se oglasio!

Nakon sporazuma Saudijske Arabije i Irana, oglasio se i predsednik Sirije Bašar al Asad i pozdravio dogovor dve zemlje

Bašar kaže da će sporazum pomoći u postizanju mira u tom delu sveta.

Imajmo u vidu da su decenije protekle u krvi na tim prostorima, međusobnim sukobima Iraka i Irana, Sirije i Izraela, Egipta i Izraela, zatim Turske i Sirije, međusobnim optuživanjima i koškanjima Saudijske Arabije i Irana – sve to do možda današnjeg dana.

Sirija potvrdila podršku ruskoj operaciji u Ukrajini

Oni koji su bili prisutni na tim postorima kao garanti mira, pre svega SAD nisu uspele da načine tako velike korake, ili nisu htele, danas je to uradila Kina.

Sirijski predsednik, koji se tek pre par godina ratosiljao kancera u svojoj zemlji, Islamske države i pobunjenika naklonjenih Zapadu, danas se pridužuje pozdravima, koje retko ko, bar na Zapadu, čini.

Postavlja se pitanje da li Kina pokušava da na Bliskom istoku ujedini zemlje u blok koji će se suprotstavljati interesima SAD.

Zanimljivo je da Bašar koji je u očima Saudijske Arabije neprijatelj i čija je opozicija upravo naklonjena politici S. Arabije pozdravio ovaj korak, u kom, njegovi saveznici iz Teherana potpisuju dogovor sa njegovim protivncima.

Izrael ostaje usamljen – želeo je dogovor sa S. Arabijom, ali je Teheran bio brži, kao najveći izraelski rival.

Razvoj sitaucije se poklapa sa Bajdenovom izjavom da je garant prisustva SAD na Bliskom istoku upravo Izrael, kog očigledno u budućnosti čeka, uz kinesko i rusko posredstvo, izolacija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter