Izvor: Sputnik Srbija
23.08.2022 u 08:59
0

SAD PROTIV ZATVARANJA GRANICA ZA SVE RUSE: „Jasno smo stavili do znanja da je važno da se povuče granica između postupaka ruske vlade i njene politike prema Ukrajini, i ruskog naroda“

Prilikom donošenja odluka o izdavanju viza Rusima važno je „povući granicu“ između ruskog rukovodstva i običnih građana te zemlje, saopštio je portparol američkog Stejt departmenta.

„Jasno smo stavili do znanja da je važno da se povuče granica između postupaka ruske vlade i njene politike prema Ukrajini, i ruskog naroda“, rekao je diplomata, komentarišući evropske inicijative da se zabrani izdavanje viza ruskim državljanima.

Kako je istakao, SAD su zajedno sa svojim saveznicima i partnerima već uvele i nastavljaju da uvode različita ograničenja, uključujući vizna, protiv lica koja su uključena u sprovođenje specijalne operacije u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kanada istražuje da li postoji poslovni interes da se tečni prirodni gas izvozi direktno u Evropu sa istočne obale!

„Razmatramo sve načine kako bismo pozvali Kremlj na odgovornost. Istovremeno, SAD ne žele da ukinu mogućnost ulaska za ruske disidente i druga lica koja su izložena ugnjetavanju u sferi ljudskih prava“, rekao je američki diplomata.

U poslednje vreme predstavnici pojedinih zapadnih zemalja pozivali su da se zabrani izdavanje viza građanima Rusije, međutim nema zajedničkog stava po tom pitanju.

U Kremlju su izjavili da se nadaju da će EU trezveno razmišljati na temu izdavanja šengenskih viza i dodali, da u slučaju da se Rusima zabrani izdavanje viza da će Rusija odreagovati krajnje negativno i preduzeti kontramere.

Ranije je estonska premijerka Kaja Kalas izjavila da Estonija podržava ovu zabranu. U finskoj vladi su naveli da će zemlja od početka septembra prepoloviti broj zahteva za vize koje su primljene u Rusiji i to na 500 dnevno. Osim toga, parlament Letonije je pozvao zemlje EU da prestanu sa izdavanjem viza građanima Rusije i Belorusije. Istovremeno su se i brojne zemlje EU, uključujući Grčku i Kipar, usprotivile zabrani izdavanja viza za Ruse.

Očekuje se da će se o tome razgovarati na sednici tokom neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja EU u Pragu 30-31. avgusta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter